Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaat: 'Inez Weski speelde onder druk van Ridouan T. informatie door'

Harde beschuldigingen aan het adres van Inez Weski, advocate van Ridouan T.

Inez Weski

Youssef T., voormalig advocaat en neef van Ridouan T., werd begin oktober vorig jaar opgepakt door de politie voor het plannen van een uitbraakpoging van zijn neef uit de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Hij zou samen met Ridouan T., volgens het OM de leider van de Mocro Maffia en verdachte in het Marengo-proces, op zoek zijn geweest naar gegevens van gevangenispersoneel, zodat hij ze om zou kunnen kopen of bedreigen in de aanloop naar de geplande ontsnapping.

Naast het voorbereiden van de uitbraakpoging, zou de advocaat er ook voor hebben gezorgd dat zijn neef zijn criminele organisatie verder kon aansturen vanuit zijn cel. Youssef T. gold daarbij als ‘boodschapper’ tussen de EBI en de buitenwereld. Maar volgens André Seebregts, advocaat van Youssef T., zou Ridouan T. ook via zijn huidige advocate Inez Weski contact houden met criminelen buiten de gevangenis.

Contact met familie en criminelen

Dat stelde Seebregts tijdens een inleidende zitting in de zaak van Youssef T. Als bewijs daarvoor refereert hij aan gesprekken tussen familieleden van Ridouan T. Daaruit zou volgens hem blijken dat Weski info moest doorspelen. En dat Ridouan T. daarbij druk uitoefende op Weski.

In de conversaties zou onder meer gesproken worden over "een pen", waarmee een usb-stick bedoeld zou worden, met info die Weski zou moeten uitprinten. Ook zou een zus van T. iets "aan de ad woord voor woord moeten overbrengen". Met de 'ad' zou bedoeld worden advocaat. Inez Weski dus, volgens Seebregts.

Seebregts haalt ook een bericht aan van de zoon van Ridouan T. aan de Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale: "Ik denk dat het wel weer een tijdje zal duren voordat we op deze manier contact met hem kunnen leggen." En een bericht van Ridouan zelf aan Imperiale. Volgens Seebregts allemaal bewijs dat er sprake was van een tweede en 'parallelle communicatielijn'.

Een lijntje die al bestond voordat Youssef T. als 'boodschapper' optrad voor zijn neef. En die gewoon in tact bleef toen Youssef T. was opgepakt.

Weski ontkent

Inez Weski reageert gepikeerd op de beschuldigingen aan haar adres. Ze noemt de aantijgingen "onjuist, suggestief en laakbaar". Weski: "Ik ben sprakeloos, dit is ongelooflijk. Hij moet toch weten wat de consequenties zijn als je zoiets zegt?" De advocate met de karakteristieke zwarte randen om haar ogen stelt dat Seebregts poogt "zijn cliënt te verdedigen ten koste van anderen. In dit geval van mij."

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Pro Shots / Thomas Bakker