Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tweede boek voor Inez Weski (69): 'Onder andere over arrestatie'

Het boek van de advocate heeft de titel 'Het geluid van de stilte'. 

Inez Weski

Volgens de uitgever van het boek: Uitgeverij Lux, zal het boekwerk vooral gaan over de geheimhoudingsplicht die je als advocaat hebt. Aan die plicht zitten volgens Weski een aantal consequenties verbonden.

De raadsvrouw met de kenmerkende zwarte oogschaduw is één van de bekendste advocaten van het land, maar inmiddels is Weski na zo'n 45 jaar in de advocatuur niet langer werkzaam als advocate.

Arrestatie

Het was dan ook voor de advocate niet altijd een pretje om haar werk te doen, zo zou ze in haar boek vermelden. De 69-jarige Weski werd op 21 april vorig jaar in de boeien geslagen. Op het moment van haar arrestatie was Weski nog werkzaam als advocaat van Marengo-kopstuk Ridouan Taghi, maar gaf deze verdediging - een aantal dagen na de aanhouding - op.

De advocate zat na haar arrestatie op 21 april een periode in voorarrest en kwam op 1 juni op vrije voeten. Maar waar wordt Inez Weski ook nog maar van verdacht?

Naast de verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen, wordt Weski óók nog verdacht van het schenden van geheimen. De advocate zou informatie van Ridouan Taghi - destijds haar cliënt - vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught hebben gedeeld met de contacten van het Marengo-kopstuk in de buitenwereld.

Tweede boek

Na haar eerste boek De jacht op het recht, over 'de grote belangen die vaak op het spel staan, en de rol van de overheid, die soms meer als roofdier dan als beschermende hoeder optreedt', komt Weski nu met boek nummer twee. In Het geluid van de stilte zal Inez Weski een boekje opendoen over de periode die de advocate achter slot en grendel moest doorbrengen.

Het boek, bestaande uit 280 pagina's, zal vanaf aankomende vrijdag in de schappen te vinden zijn.

Misdaad
  • Crimesite, De Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots