Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Inez Weski (68) komt op vrije voeten

De advocate werd eerder dit jaar opgepakt op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en het schenden van geheimen.

Weski

Er is geen grond meer om Inez Weski langer vast te houden, aldus de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank. De advocate komt dus weer op vrije voeten nadat de voorlopige hechtenis is opgeheven.

De verdenkingen

Weski zit vast sinds 21 april 2023. Op die dag werd ze gearresteerd op verdenking van het schenden van geheimen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Na onderzoek concludeerde justitie dat de Rotterdamse mogelijk informatie van en naar haar cliënt Ridouan T. doorspeelde.

T. is hoofdverdachte in het Marengo-proces, dat draait om een aantal liquidaties en pogingen daartoe. Op dit moment zit hij vast in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Weski zou volgens justitie mogelijk ook deel uitmaken van T's vermeende criminele organisatie.

Inmiddels heeft Weski de verdediging van Ridouan T. naast zich neergelegd. De advocate is bovendien geschorst. Dat betekent dat ze geen werkzaamheden meer mag uitvoeren als advocaat. Althans, zolang het onderzoek loopt.

"Deze maatregel wordt opgeheven als blijkt dat de verdenkingen ongegrond blijken", aldus een eerdere verklaring van de deken van het arrondissement Rotterdam, waar ook Weski toe behoort.

Youssef T.

Of er iets waar is van de beschuldigingen aan het adres van Weski zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Opvallend is wel dat T's neef Youssef eerder tot 5,5 jaar cel werd veroordeeld wegens het lekken van informatie. Dat zou hij hebben gedaan in de tijd dat hij als 'media-advocaat' werkzaam was voor Ridouan T.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots