Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Brieven van Ridouan T. aan Mohammed B. nu online te lezen

Het openbaar maken van de correspondentie moet alle dreigingsgeruchten uit de wereld helpen. 'Graag nodig ik bij deze iedereen uit om de brieven te lezen en vast te stellen, dat geen sprake is van mogelijk versluierde boodschappen,' aldus Ridouan T.

Vught

Eén PDF-bestand, tien handgeschreven pagina's: De vijf brieven die Ridouan T. het afgelopen jaar aan Mohammed B. schreef, zijn nu online te lezen. "In het licht van de recente beschuldigingen aan mijn adres [...] voel ik mij genoodzaakt om de correspondentie tussen Mohammed B. en mij openbaar te maken", laat T. weten via zijn advocaat.

Vijf brieven

Eerder deze maand schreef misdaadjournalist John van den Heuvel in De Telegraaf dat er nieuwe signalen zijn waaruit blijkt dat kopstukken van de Mocro-maffia het hebben gemunt op prinses Amalia en Mark Rutte. Inez Weski, advocaat van Ridouan T., noemde het vorige week al 'ongefundeerde informatie' en 'totale onzin dat er innig contact tussen T. en Mohammed B. zou zijn geweest.' Om dat iedereen met eigen ogen te laten lezen, zijn de vijf brieven die T. het afgelopen jaar aan B. stuurde nu allemaal gescand en online gepubliceerd.

"Graag nodig ik bij deze iedereen uit om de brieven te lezen en vast te stellen, dat geen sprake is van mogelijk versluierde boodschappen over een aanslag of enig ander crimineel handelen", licht T. toe in een persbericht.

'Hoe gaat het, broeder?'

"Heb je je draai gevonden daar? Hier worden ze steeds gekker" – het zijn vooral korte beschrijvingen van het leven in de bajes, vragen naar Mohammeds gezondheid en vragen over de Islam waarmee Ridouan T. zijn brieven vult. De vrijgegeven brieven lees je via deze link.

Nooit ontmoet

In het persbericht benadrukt T. ook dat hij B. nooit in het echt heeft ontmoet. "Mohammed B. heeft de eerste 1,5 jaar van mijn detentie mijn ontbijt en avondeten verzorgd, iets waar ik hem, zoals uit de brieven valt op te maken, zeer dankbaar voor ben. De maaltijden werden iedere dag in de keuken bereid en door een bewaarder naar mijn cel gebracht. Er is op geen enkele wijze sprake geweest van vrijelijke onderlinge communicatie of ontmoetingen."

Misschien ook voor jou:
Advocaat Ridouan T. ontkent bedreiging prinses Amalia: 'Gedachte dat mijn cliënt haar iets aan wil doen is volstrekt absurd'
Nieuws
  • Weski Advocaten
  • BrunoPress