Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is de wereldkampioen schaken verslagen door een anale sextoy?

De schaakwereld is in de ban van een bizar verhaal. Regerend wereldkampioen en meesterbrein Magnus Carlsen gooide vorige week plotseling de handdoek in de ring tijdens een toernooi, nadat hij verloor van Hans Niemann, een relatief onbekende schaker. Sindsdien doen zich de wildste theorieën de ronde over de reden achter Carlsens vertrek.

Schaken

Is Magnus Carlsen niet gewoon een hele slechte verliezer? Nou, dat is lastig te zeggen. Hij had voorafgaand aan het duel met Niemann een succesreeks van 53 gewonnen wedstrijden. Hij was praktisch onverslaanbaar, en ineens verloor hij van een redelijke nobody. Toch is het nooit eerder voorgekomen dat de Noor een tegenstander beschuldigde van valsspelen. Dat lijkt hij nu wel te hebben gedaan.

Na de wedstrijd met Niemann verscheen plotseling een bericht op het Twitter-account van Carlsen. "Ik schrijf me uit bij het toernooi. Ik heb altijd met veel plezier bij de Saint Louis Chess Club gespeeld en hoop in de toekomst terug te keren", schreef Carlsen. Bij de tweet plakte hij een video van voetbaltrainer José Mourinho, met de tekst "als ik ga praten, kom in in de problemen". Oftewel: iets klopt hier niet.

Het terugtrekken van de wereldkampioen en een vermoedelijke beschuldiging heeft gezorgd voor een fel debat in de schaakwereld. Voor de wedstrijd zijn beide spelers gefouilleerd, zodat eventuele oortjes of andere apparaten konden worden verwijderd. Maar het internet beticht de 19-jarige Niemann van de meest wilde valsspeelmethodes.

Anale ballen

De eerste suggestie die door een schaakaccount op YouTube gewekt werd, was dat Niemann wellicht iets in zijn schoen had waarmee hij geholpen werd. De schoenen van Niemann hadden knoopjes. Iemand vermoedde dat de knoopjes in verbinding stonden met een schaakcomputer en konden vibreren om Niemann in een bepaalde richting te sturen. Klinkt als een geniaal plan, maar het kan nog geavanceerder.

Een kijker droeg de theorie aan dat de schaakcomputer geen seintjes gaf naar de schoenen van de Duitser, maar naar een sextoy. Misschien had Niemann wel anale ballen ingebracht, normaal gebruikt voor het oprekken van de kringspier, die de trillingen rechtstreeks naar zijn binnenste stuurden. Deze theorie was zo idioot en geniaal tegelijk, dat het viraal ging. Op een zeker moment ging zelfs Tesla-baas Elon Musk met de beschuldiging aan de haal. Zou het kunnen? Ze controleren wel op apparaatjes, maar ook weer niet zó goed. Voorlopig raken we er niet over uitgepraat, dat is zeker.

Bizar
  • Pro Shots / Zuma Press