Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Qatar wil niets liever dan dat Messi wereldkampioen wordt’

Dat er genoeg mis is met het WK in Qatar is al lang en breed bekend. Ook dat het een WK vol bizarre uitslagen en arbitraire beslissingen is, hebben we gezien. Maar wordt het WK in het onzuivere Qatar wel zuiver geleid door niets anders dan de voetbalgoden?

Messi

“Messi heeft niemand omgekocht”, stelt voetbaljournalist Wytze van der Groot in podcast De Derde Helft. “Maar ik ken al wel heel lang een theorie dat er mensen zijn met macht die heel graag willen dat Argentinië dit WK wint.” Het is niet meer dan een theorie, maar de commentator vindt de rekensom niet onlogisch.

“Het is een theorie. Het zit zo: Messi is niet voor niks twee jaar voor het WK naar een door Qatar gerunde club (Paris Saint Germain, red.) gegaan waar hij het lekker rustig aan kon doen”, aldus Wytze. “Er is Qatar heel veel aan gelegen om een legacy over te houden aan dit toernooi.”

Als Messi op zijn vijfendertigste een kroon op zijn carrière zet met een WK-winst, zal het WK in Qatar voor eeuwig aan Messi, misschien wel de beste speler ooit, verbonden zijn. “Ik kan daar best wel in meegaan”, vertelt de verslaggever. “Dat ze graag zouden willen dat Messi dit WK krijgt.”

Scheidsrechters

De analisten aan tafel zijn sceptisch, maar hen valt ook op dat de arbitrage van de kwartfinales wel eens in het voordeel van de Argentijnen zou kunnen hebben gewerkt. “Bij Nederland tegen Argentinië hadden we een Spaans sprekende scheids die grappen in zijn moedertaal leek te maken met de spelers van Argentinië. Bij Marokko tegen Portugal was de scheidsrechter zelf Argentijns.”

Zou het dan toch niet helemaal eerlijk zijn in de oliestaat? Waarschijnlijk wel, concluderen de analisten van De Derde Helft. “Het is wel gewoon heel lekker om dit soort externe factoren de schuld te geven als je eigen land is uitgeschakeld.”

Sport
  • De Derde Helft
  • Pro Shots / Witters