Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

3 goedkope activiteiten voor een gezellige avond met vrienden

In coronatijd is het samen doen van dingen met groepen nogal naar de achtergrond verdwenen omdat het simpelweg niet kon. Nu we draad weer kunnen oppakken, merken velen dat het sociaal leven niet meer zo vanzelf gaat als voorheen, en dat is natuurlijk zonde. Wil je graag weer plezier maken met een groep vrienden, zoek je wat om te doen met je vriendengroep maar weet je niet zo snel wat en wil je in deze tijd ook niet veel geld moeten uitgeven? Wij geven wat inspiratie voor leuke en goedkope activiteiten die garant staan voor een gezellige avond met vrienden.

Activiteiten

Avondje WK voetbal kijken

Zoek je leuke activiteiten met vrienden om thuis te kunnen doen? In november begint het WK voetbal, en dat is uitstekende gelegenheid voor gezellige momenten met vrienden. Maak een feestje van de wedstrijden door samen te kijken, ga allemaal in het oranje verkleed en waag je aan een WK voorspelling om de wedstrijden extra spannend te maken. Wat is er immers leuker dan samen genieten van voetbalwedstrijden? Het WK duurt vier weken, dus er is ruimte genoeg om gezellige momenten met vrienden te plannen of er zelfs een heel vriendenweekend van te maken. Check het WK 2022 speelschema om te zien wanneer Nederland speelt.

Spelletjesavond

Het klinkt wellicht wat ouderwets, maar met gezelschapsspellen kun je gemakkelijk een avond vol gezelligheid vullen. Ga samen met je vrienden een avondje kaarten of Risk of Catan spelen, of kies een humoristisch spel zoals Cards Against Humanity als je zin hebt om te lachen. Er zijn ook coöperatieve spellen waarbij je met z’n allen tegen het bord speelt. Voorbeelden van leuke spellen die je samen kunt spelen zijn Pandemie, Het Verboden Eiland, Paleo en De Legenden van Andor.

Potluck

Vind je het gezellig om samen te eten en te borrelen maar wil je niet voor alle kosten en voorbereidingen opdraaien? Organiseer dan een ‘potluck’ avond. Dan neemt iedereen zelf wat te eten mee dat gedeeld kan worden. Zo zorg je samen voor een tafel vol eten waarmee je gezellig als vriendengroep uitgebreid kunt tafelen. Ook leuk is om samen een bierproeverij met hapjes te doen en iedereen zelf een leuk biertje en wat snacks te laten meenemen. Wel even goed coördineren natuurlijk, zodat iedereen iets anders meeneemt!

Zit er iets bij wat je leuk lijkt? Nodig dan je vriendengroep uit en kijk samen wat een geschikte datum voor iedereen is om weer eens gezellig samen te zijn en een samen een leuke tijd te hebben zonder dat dat meteen een hoop geld hoeft te kosten.