Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Goedkoop zuipen is vanaf volgende maand verboden

De dagen van het strontgoedkoop bier hakken zijn achter ons. Met de nieuwe alcoholwet mag er niet meer gestunt worden met de prijs van pils.

Goedkoop zuipen is vanaf volgende maand verboden

Weg zijn de dagen dat je een paar euro neer hoefde te leggen om jezelf helemaal naar de gallemiezen te zuipen. Vanaf 1 juli is er een nieuwe Alcoholwet en die verbiedt ‘stuntprijzen’ in de schappen bij zowel supermarkt als slijterij. Geen ‘twee kratjes voor de prijs voor één’ meer, geen karren vol maneschijn tijdens de Wilde Whisky Dagen. Vanaf nu is de maximale korting op elke alcoholhoudende drank 25%.

De nieuwe maatregel geldt overigens niet voor de horeca, dus happy hour is nog steeds een optie. Maar goed, tegenwoordig moet je - zeker in de grote steden - minstens een paar euro neerklappen voor je pilsje en dan hebben we het nog niet over de prijs van andere soorten drank. Daar kan zelfs de maximale korting van 60% weinig goedkoops van maken.

Wie wel drank met korting verkoopt, kan een aardige financiële tik op de vingers verwachten. Bovendien wordt de wetgeving extra streng, met bonuscontroles voor de verkoop van alcohol aan jongeren, dus waarschijnlijk ontkomt er bijna niemand aan. Goed nieuws voor de geheelonthouders dus, maar de rest van ons moet de portemonnee trekken.