Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slimme besparingen, smakelijke maaltijden: een goedkope keuken realiseren

Wat de reden is dat je keuken in huis een keer goed onder handen wilt nemen, kan enorm verschillend zijn. Misschien trek je op korte termijn in je nieuw aangekochte woning in en je pakt de indeling van de woning graag anders aan. Of je woont op dit moment al met veel plezier in je huis, maar het is de hoogste tijd om het interieur een opfrisbeurt te geven.

Keuken

In beide gevallen is het een goed idee om de mogelijkheden verder te verkennen op het gebied van goedkope keukens. Hoe je investeert in een keuken voor een leuke prijs, lees je hier.

Vergelijk verschillende materialen voor het keukenblad met elkaar 

Er zijn een aantal elementen in de keuken die de totaalprijs aardig kunnen beïnvloeden. Het materiaal van het aanrechtblad is daar een erg goed voorbeeld van. Want kies je voor een materiaal zoals marmer? Dan vallen de totale kosten voor de keuken al veel hoger uit in vergelijking met een blad van kunststof. Check dus altijd even wat de prijs per vierkante meter is, voordat je het materiaal daadwerkelijk gaat selecteren voor je nieuwe keuken.

Heb je eens een keer nagedacht over het kopen van apparatuur van een B-merk? 

Maar ook het type apparatuur bepaalt voor een groot deel de prijs van de keuken. Daarom is het zeker geen verkeerd idee om je een keer wat verder te verdiepen in het type apparatuur. Het kopen van apparaten van een B-merk kan dan zeker het overwegen waard zijn. Je bent dan nog steeds verzekerd van apparaten van hoge kwaliteit die ook nog eens een lange levensduur hebben, maar vaak hebben deze apparaten wat minder luxe functionaliteiten zoals ingebouwde wifi. Deze overweging is natuurlijk zeer belangrijk op het moment dat je investeert in een nieuwe en goedkope keuken.

Hoe groter de keuken is, des te hoger de prijs uit gaat vallen 

Eigenlijk is het meer dan logisch. Hoe groter de keuken is die je uit gaat zoeken, des te hoger de  prijs uit gaat vallen. Breng dus altijd voor jezelf in kaart hoeveel ruimte voor de keuken je écht nodig hebt. Misschien kun je een aantal keukenkastjes achterwege laten vanwege die geweldige buffetkast waar je lekker veel spullen in kunt opbergen, of kies je voor kasten met legplanken in plaats van lades. Of je hebt eigenlijk geen royaal fornuis nodig, maar kunt al prima overweg met een wat kleinere uitvoering. Door je wensen en eisen helder in kaart te brengen, kun je wat gerichter op zoek naar het beste ontwerp voor je eigen woning.

Het investeren in een showroomkeuken kan zeker het overwegen waard zijn 

Maar heb je er ook al een keer over nagedacht om een van de showroomkeukens van KeukenConcurrent in huis te halen? Zo haal je dus meteen een complete keuken in huis die ook nog eens een lust voor het oog is. Maar dan wel voor een veel leukere prijs in vergelijking met de meest luxe design keukens. Ideaal als je voorkeur niet per se naar een design op maat gaat. Of als je er gewoon al snel achter komt dat de afmetingen van de showroomkeuken perfect op de ruimte aansluiten. Wist je trouwens dat het vaak nog mogelijk is om een showroomkeuken aan te laten passen? Vraag naar de mogelijkheden in de showroom. Zo past die ene prachtige showroomkeuken misschien toch in jouw woning.

De volgende stap? Bezoek een keukenwinkel bij jou in de regio 

Kom je maar al te graag te weten wat alle oplossingen voor je keuken zijn? Dan is het een goed idee om snel een keer een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de regio te brengen.

Hier bekijk je meteen allerlei fraaie showroomkeukens en je krijgt een goed beeld van de beste en goedkoopste materialen voor je eigen keuken. Dat maakt het uitzoeken van het perfecte ontwerp voor bij jou in huis ook weer net even wat makkelijker om te doen.

Lifestyle
  • Adobe Stock