Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zitbanken voor het hele gezin: comfortabele oplossingen voor groot en klein

Ieder gezin heeft een huiskamer en in iedere huiskamer staat een zithoek. Gezinnen hebben echter verschillende samenstellingen en andere interesses. Daarom is de ideale zithoek ook voor iedereen anders.

Zitbank

Kijk maar eens naar de mogelijkheden bij de banken van Piet Klerkx. Ben jij ook benieuwd naar zitbanken voor het hele gezin en comfortabele oplossingen voor groot en klein, lees dan snel verder.

Banken in alle maten 

Het assortiment in banken en zithoeken is gewoonweg gigantisch. Je kunt hierbij kiezen uit vele verschillende stijlen en uitvoeringen. Kies uit moderne banken, klassieke, of design banken in diverse modellen. Je kunt zelf je ideale bankstel samenstellen. Hierbij kun je kiezen uit de 2-zitsbank, 3-zitsbank, U-vormig bankstel, hoekbank, losse stoelen, chaise longue en losse blokken ook wel bekend onder de naam poef. Uit de verschillende losse elementen kun je zelf je perfecte combinatie samenstellen.

Banken in alle materialen 

Banken of zitelementen worden gewoonlijk gemaakt uit leer of stof. Deze materialen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Leer kan glad zijn of wat ruwer, dik en stug zijn of zacht. Leer gaat lang mee en kan heerlijk zitten. Het neemt wel snel de omgevingstemperatuur aan en kan in de winter wat koud en in de zomer warm aanvoelen. Het kan ook minder goed vocht opnemen zoals transpiratie. Leer is de huid van dieren, maar inmiddels bestaat er ook een eco-leer. Deze leersoort is plantaardig en afkomstig van de olijfboom. Meubelstoffen worden gemaakt van diverse materialen waaronder kunststofvezels of natuurlijke materialen. De natuurlijke materialen kunnen van plantaardige of dierlijke aard zijn. Linnen en katoen hebben bijvoorbeeld een plantaardige oorsprong, wol komt van een schaap. Stoffen worden vervaardigd in allerlei motieven en kleuren. Wil je wel eens wat anders dan kun je denken aan een compleet nieuwe look. 

Banken in alle modellen 

Je hebt zitelementen in allerlei modellen en vormen. Je hebt banken op pootjes met een gebogen rug. Een lange ligstoel noemen we de chaise longue. De Chesterfield is de bank met de diepe knopen in de leuningen en hij is meestal gemaakt van leer. Je hebt de welbekende poef die vaak een opbergmogelijkheid heeft en kan dienen als verlenging van de bank of met een dienblad erop ook als salontafel. Je hebt ronde en vierkante banken, ze kunnen een hoge of lage rugleuning hebben. Ze kunnen op pootjes staan of geheel op de grond.  Momenteel is het erg trendy om met modulaire zitelementen te werken, op deze manier kun je die elementen kiezen die je wilt en kun je de bank zo vormgeven als gewenst. Je hebt banken zonder leuningen aan de zijkant of juist met hele brede leuningen, of met een kleiner of juist dieper zitvlak.

Comfortabel zitten 

Het allerbelangrijkste bij het uitzoeken van jouw bank is toch het zitcomfort en dat alle gezinsleden er hun ding kunnen doen. De een ligt graag op de bank en de ander heeft liever een actieve zithouding. Wil je werken met de laptop of iets hobbyen is een bank met wat meer ondersteuning en stevigheid belangrijk. Wil je graag lekker liggen is een wat flexibele ondergrond waarschijnlijk fijner. Eten jullie misschien voor de tv dan is een bank met een brede leuning wellicht fijn. Uiteraard is ook de beschikbare ruimte van belang.

Ieder zijn ding 

De optimale zithoek kun je het beste zelf samenstellen. Afhankelijk van het aantal gezinsleden en wat jullie allemaal op de bank willen doen, kies je het aantal zitplaatsen en het model. Kies het materiaal en de kleur, kies de vorm en stevigheid van de kussens. Tegenwoordig is het gemakkelijk zelf je ideale meubel samen te stellen, omdat je kunt kiezen uit allerlei losse elementen.