doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Geef je woonkamer een make-over!

Soms is het (in je hoofd) ineens tijd om je woonkamer volledig om te gooien. Dit betekent vaak dat je alle meubels op een andere plek wilt hebben en misschien zelf wel wat nieuwe aankopen wilt doen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-647418ba96aa0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-647418ba96aa0 img{#fig-647418ba96aa0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-647418ba96aa0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-647418ba96aa0 img{#fig-647418ba96aa0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-647418ba96aa0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-647418ba96aa0 img{#fig-647418ba96aa0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-647418ba96aa0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-647418ba96aa0 img{#fig-647418ba96aa0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Woonkamer

Wil je het iets groter aanpakken, dan zou je zelfs kunnen overwegen om bijvoorbeeld een likje verf op de muren te doen, of misschien is renovlies behang wel een goede optie voor je. En er is natuurlijk nog meer…. we gaan er nog even over door in onderstaand artikel!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

 Maak een plan! 

Voordat je begint met het ineens omgooien en/of veranderen van je woonkamer is het belangrijk om een plan te maken (vergeet niet om bepaalde zaken op te meten, want als het niet past, dan past het namelijk écht niet). Wat wil je nou eigenlijk echt veranderen en wat vind je dat jouw interieur moet uitstralen? Maak een moodboard (Pinterest is uitermate geschikt hiervoor) waarop je verschillende kleuren, materialen en meubels verzamelt die je mooi vindt. Zo krijg je een goed beeld van wat je wilt en kun je gericht gaan veranderen en misschien zelfs wel shoppen.

Kleuren en materialen 

Kleuren en materialen zijn bepalend voor de sfeer in je woonkamer. Wil je een warme en gezellige uitstraling creëren? Kies dan voor warme kleuren zoals rood, oranje en geel. Wil je juist een rustige en serene sfeer? Dan zijn pastelkleuren zoals lichtblauw en mintgroen een goede optie. Wil je gewoon heel erg neutraal, dan zijn aardetinten en gewoon wit/crème aan te raden. Op de muur kun je bijvoorbeeld glasvliesbehang laten bevestigen. Toch een statement aan de muur? Je kunt dan altijd nog een mooi kunstwerk of een grote spiegel ophangen.

Ook het gebruik van verschillende soorten materialen spelen een belangrijke rol in de uitstraling van je woonkamer. Kies voor zachte materialen zoals fluweel en wol voor een warme uitstraling. Wil je juist een stoere look? Dan zijn materialen zoals leer en staal een goede optie. Industrieel wint overigens steeds meer terrein in woonkamers, juist omdat het behoorlijk tijdloos is.

Verlichting 

Verlichting is uiteraard ook essentieel als het aankomt op de sfeer in je woonkamer. Zorg daarom voor voldoende verlichting op verschillende plekken en maak hiervoor een lichtplan. Door verlichting op strategische plekken te plaatsen weet je zeker dat je geen donkere en ongezellige hoekjes hebt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie hanglamp boven de eettafel en sfeervolle staande lampen naast de bank. Maak daarnaast ook zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht en plaats eventueel spiegels om de ruimte optisch groter te laten lijken en hiermee ook het licht beter te kunnen verdelen. Ook kaarsen en een open haard zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. Mocht er geen mogelijkheid zijn voor een open haard, dan zou je eventueel ook nog een sierhaard kunnen aanschaffen.

Accessoires

Ook door het gebruik van accessoires kun je je woonkamer een hele andere look and feel geven. Soms kan het al een heleboel schelen als je andere kussenhoesjes koopt of als een grand foulards over de bank heen drapeert. Daarnaast is het gebruik van bloemen (nepbloemen gaan uiteraard een stuk langer mee dan een verse bos, maar de keus is aan jezelf) en planten ook aan te raden als je de boel een beetje wilt opleuken. Voor een persoonlijke touch hang je een mooie fotocollage aan de muur, of zet je hier en daar wat fotolijstjes neer, bijvoorbeeld op een zwevende plank aan de muur.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws