doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Zo vind je een geschikt tv meubel voor jouw woonkamer

Op zoek naar een goed tv meubel? Dan is dit advies wellicht iets voor jou!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6484ca27ecffc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484ca27ecffc img{#fig-6484ca27ecffc img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6484ca27ecffc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484ca27ecffc img{#fig-6484ca27ecffc img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6484ca27ecffc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484ca27ecffc img{#fig-6484ca27ecffc img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6484ca27ecffc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484ca27ecffc img{#fig-6484ca27ecffc img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Zo vind je een geschikt tv meubel voor jouw woonkamer

De woonkamer is niet compleet zonder een tv meubel. Zelfs als jouw televisie aan de muur hangt, is het mooi én praktisch om er een kastje onder te plaatsen. Ben jij toevallig op zoek naar een nieuw tv kastje en vind je het lastig om een keuze te maken? Gebruik de onderstaande tips dan als richtlijn tijdens het shoppen. Zo weet je zeker dat je een geschikt tv meubel scoort!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bepaal het ideale formaat

Of je nou online op zoek gaat naar een nieuw tv meubel of de winkels induikt: het is belangrijk om eerst de afmetingen van jouw televisiescherm te noteren. Meet ook de ruimte op waar het meubelstuk komt te staan. Moet het kastje precies tussen twee wanden of andere meubels passen? Dan is het essentieel om de ruimte nauwkeurig op te meten. Zo kun je miskopen voorkomen. Kun je geen meubel vinden met dit ideale formaat? Dan kun je een tv meubel op maat laten maken. Geef de gewenste afmetingen door en geniet van een kastje dat perfect past in jouw woonkamer.

Let op de hoogte van het tv meubel

Het ideale formaat heeft niet alleen te maken met de breedte en diepte van het tv meubel. Je moet ook letten op de hoogte. Ga thuis eens op de bank of stoel zitten om zo de perfecte kijkhoogte te bepalen. Zorg ervoor dat je jouw hoofd recht kunt houden tijdens het televisiekijken. Een scherm dat te hoog staat, kan namelijk nekklachten veroorzaken. Noteer wat de beste hoogte is en houd deze afmetingen bij de hand tijdens het shoppen.

Bepaal de functies van de tv kast

Ga na of jouw nieuwe tv meubel ook nog een andere functie heeft. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan extra opbergruimte in de woonkamer? Moet er ruimte zijn voor een spelcomputer? Of moet er voldoende plek op de tv kast overblijven voor jouw woonaccessoires? Als je deze informatie voor jezelf op een rijtje zet, wordt de keuze steeds eenvoudiger.

Pas de stijl aan op het interieur

Uiteraard is het belangrijk dat het tv meubel aansluit op jouw interieurstijl. Kies daarom voor kleuren en materialen die passen bij de woonkamer. Let daarnaast op de algehele stijl en het design. Zo heeft een staand tv meubel een hele andere uitstraling dan een zwevende tv kast. Bij sommige tv kasten zal het bovendien makkelijker zijn om alle kabels netjes weg te werken.

Verdiep je in de laatste trends

Sta open voor verfrissende inspiratie en verdiep je in de laatste trends. Op het moment zijn stoere tv meubels met een industrieel uiterlijk erg populair. Maar ook de minimalistische zwevende tv kast komt vaak terug. Wat betreft kleuren zijn neutrale tinten zoals (gebroken) wit, antraciet en zwart een stijlvolle keuze.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws