doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Inspiratie voor een moderne tuin

Een moderne tuin heeft strakke lijnen en geordende patronen en een minimalistische weergave van objecten. In een moderne tuin kom je geen opvallende meubels of planten tegen. Een moderne tuin heeft een slimme indeling waarbij de tuin in harmonie is met de woning en de omgeving. In een moderne tuin wordt vaak gekozen voor onderhoudsvrije planten en duurzame materialen. Hoe je makkelijk een moderne tuin kunt creëren lees je in dit artikel. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60cda9719f556 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cda9719f556 img{#fig-60cda9719f556 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60cda9719f556 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cda9719f556 img{#fig-60cda9719f556 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60cda9719f556 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cda9719f556 img{#fig-60cda9719f556 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60cda9719f556 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cda9719f556 img{#fig-60cda9719f556 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Inspiratie voor een moderne tuin

Maak een tuinplan

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De eerste stap op weg naar jouw unieke moderne tuin is het maken van een tuinplan. Maak een plattegrond van je tuin, bedenk waar je de zithoek wilt maken en schets de patronen en lijnen die je wilt aanleggen. Kijk welke objecten en materialen het beste passen in jouw tuin. Wil je graag een vijver? Bepaal eerst of dit past bij de grootte en vorm van je tuin. Gebruik overzichtsfoto’s van voorbeeldtuinen om een goed beeld te krijgen van mooie combinaties en kijk hoe anderen het aanpakken.

Gebruik verschillende natuurlijke materialen

Het leukste van een moderne tuin is dat alles mag! Je kunt dus de meest uiteenlopende materialen gebruiken. Van witte of grijze kiezelstenen tot boomstammen die de paden laten zien. Ook rotsachtige stenen en kunstgras doen het goed in een moderne tuin. Hoe meer je durft te combineren, hoe unieker je moderne tuin eruit zal zien.

Overzicht

Bij een moderne tuin is overzicht belangrijk. Je kunt door de hele tuin heen kijken en alles is geordend. Een moderne tuin is minimalistisch en daarom is het zaak om je tuin niet te vol te zetten. Is je tuin niet zo groot? Creëer dan overzicht door niet te kiezen voor grote bloembakken of andere grote objecten.

Grote tegels

Wil je een moderne tuin kies dan grote tegels. Grote tegels geven een moderne look aan je tuin en zijn goed te combineren met een paar grote objecten of planten. Kies voor grote tegels in een sobere kleur, zoals grijs of antraciet. De tegels brengen zo rust en orde in de tuin. Je kunt ook tegels en grind met elkaar combineren. Door tegels in het grind te verwerken leg je extra nadruk op de rechte lijnen in de tuin.

Kunstgras

Met kunstgras kun je de nadruk leggen op strakke lijnen in je tuin. Het voordeel van kunstgras is dat de strakke lijnen altijd hetzelfde blijven. Natuurlijk gras moet je continu bijhouden om de strakke lijnen te blijven bijhouden. Kunstgras daarentegen is geheel onderhoudsvrij.

De tuin opdelen

Bij een moderne tuin zie je vaak dat deze wordt opgedeeld in verschillende zones. Bijvoorbeeld een terras met grote tegels en bloembakken, een vierkant gedeelte met bloemen en een rechthoekig gedeelte met gras of een vijver.

Een terras van houten vlonders

In plaats van tegels kun je ook kiezen voor houten vlonders. Het is ook een idee om houten vlonders te combineren met grote tegels door de tegels te gebruiken voor het aanleggen van paden. Houten vlonders geven je tuin een strakke uitstraling en zorgen daarbij voor diversiteit.

Een vijver

Een vijver in een moderne tuin is prachtig. Een klassieke vijver heeft rondingen en natuurlijke vormen. Een dergelijke vijver past niet in een moderne tuin. In een moderne tuin vind je vooral strakke lijnen en patronen. Wil je een vijver die past in een moderne tuin, kies dan voor een strakke vijver met rechte hoeken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Verschillende niveaus

Heb je de mogelijkheid om met verschillende niveaus in je tuin te werken? Maak daar dan gebruik van. In een tuin die schuin afloopt kun je strakke, vierkante niveauverschillen creëren met trappetjes.

De juiste bloembakken

Om de strakke lijnen en patronen in je moderne tuin te benadrukken kun je kiezen voor een paar grote bloembakken. Kies voor grote rechthoekige of vierkante bloembakken. Voor een moderne look zorg dat je de bloembakken symmetrisch positioneert. Kies voor neutrale kleuren zoals grijs of wit.

Verlichting

Verlichting in je tuin is belangrijk als je op mooie zomeravonden nog lang buiten wilt zitten. Ledverlichting past goed bij een moderne tuin. Een moderne tuin is duurzaam. Kies bijvoorbeeld voor aluminium ledverlichting op de grond die werkt op zonne-energie. Zorg voor niet teveel verlichting en breng deze subtiel aan.

Beplanting

Planten staan niet centraal in een moderne tuin, maar ze hebben we een belangrijke plek in een moderne tuin. Om rust aan te brengen is het belangrijk om de planten te groeperen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor enkele soorten die je op meerdere plaatsen plant. Kies daarbij voor sterke planten die niet veel onderhoud vereisen. Kies bijvoorbeeld voor buxus of taxus. Wil je wat meer kleur dan kun je ook kiezen voor hortensia’s, lavendel of rozen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws