Tuintegels kopen – waar let je op?

De zon begint weer te schijnen, dus na maanden binnenshuis coronaklussen is het tijd om weer naar buiten te stappen en in de tuin aan de slag te gaan. Wij hebben alvast wat tips voor je.
Tuintegels kopen – waar let je op?

Ben jij van plan om tuintegels te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Als je van plan bent om nieuwe terrastegels aan te leggen, zou je misschien ook de rest van de tuin willen renoveren of misschien zelfs compleet willen herinrichten. Je kunt ervoor kiezen om een nieuw pad aan te leggen, of ruimte maken voor jouw bloemen of andere planten. Hiervoor zou je tuintegels kunnen kiezen om de tuin een unieke uitstraling te geven die past bij de rest van het tuin en het huis.

Er is natuurlijk veel keuze in de soorten, maten, kleuren en materialen bij tuintegels, dus vóórdat je de keuze maakt puur op basis van smaak en kleur, denk aan de:

Materialen en afmetingen

Voordat je begint met het bekijken van de printjes en kleuren van de tegels, is het belangrijk dat je bepaalt welke afmetingen het beste in jouw tuin passen. Daarnaast is het goed dat je kijkt naar welk soort materiaal tegels past. Dit bepaalt uiteindelijk natuurlijk ook de kleur.

Bij het uitzoeken van de afmetingen van de tegels, en dit te vergelijken met de ruimte waar de tegels geplaatst worden, kun jij voordelig uitkomen. Het is het écht waard om goed vooronderzoek te doen. Zo voorkom je dat je een overbodig aantal tegels koopt en die weer terug moet brengen naar de bouwmarkt. Of jarenlang in een schuur bewaart…

Waar kan ik tuintegels het beste kopen?

Je kunt tuintegels bij verschillende plaatselijke bouwmarkten aanschaffen. Heb je geen bouwmarkt in de buurt? Geen probleem! Tegenwoordig kun je tegels online aanschaffen en tot aan de deur geleverd kunt krijgen. Er zijn veel verschillende webshops die een divers aanbod van tuintegels hebben. En daarbij ook de mogelijkheid om verschillende soorten, maten en kleuren tuintegels te vinden. Met een uitgebreid assortiment kun jij de keuze maken uit de perfecte tegels die passen in jouw tuin!

Laatste nieuws