Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Roxeanne Hazes over jeugd: 'Dan zat ik ineens naakt op de bank met een vader'

De Hazes-telg had het vroeger niet altijd even makkelijk, zo onthult ze tijdens de eerste aflevering van De Beste Zangers.

Roxeanne Hazes

Het populaire programma De Beste Zangers is weer begonnen. Waar de show om draait? Verschillende artiesten zingen liedjes van elkaar en dan gaat iedereen huilen. Dat is een beetje waar het op neerkomt.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen draaide alles om 'de dochter van'. Roxeanne was eregast, terwijl de andere artiesten hitjes van Hazes vertolkten. Nielson, Jaap Reesema, Claudia de Breij. Iedereen pakte weer een ander nummer van Rox. Prachtig natuurlijk, maar dat was niet het enige noemenswaardige van die avond.

'Opstapeling van een hoop trauma's'

Hazes doet namelijk ook een boekje open over haar jeugd, en hoe het was om op te groeien als dochter van een beroemde vader. "Ik heb een hele nare vorm van heimwee", legt ze uit. "Dat heb ik eigenlijk in mijn jeugd gekregen. Het is een opstapeling van een hoop trauma’s."

Over het effect van haar vaders levensstijl op haar jeugd doet de zangeres ook een boekje open. "Om te beginnen moest ik altijd weg als mijn vader concerten gaf, dus bij een ander gezin. In de laatste fase van zijn leven was dat gelukkig een heel leuk gezin, maar ik ben ook weleens bij gezinnen geweest waar dat minder leuk was", onthult ze. En dan komt het: "Zo zat ik ineens bij een gezin die naaktlopers waren: dan zat ik ineens naakt op de bank met een vader."

Over alle familie-heisa tussen haar, haar broertje en moeder Rachel, laat Roxeanne niet heel veel los, behalve dat ze het er moeilijk mee had toen haar moeder veel weg was vlak nadat haar vader overleed. Roxeanne: "Ik heb toen elke avond een foto van mijn vader en mijn moeder bij me gehad, en daar elke avond huilend tegen gesproken van: kom alsjeblieft terug. Ik heb daar gewoon een hele harde knauw van gehad."

Entertainment
  • Metro, de beste zangers
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl