Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Roxeanne Hazes: 'Er werd naar me gekeken als 'dat lekkere wijf"

Of als 'de dochter van' natuurlijk. 

Hazes

Eerder vandaag knalde Roxeanne Hazes haar nieuwe nummer online. De track met de naam Omdat je me ziet werd gemaakt in opdracht van de hoofdsponsor van Ajax en gaat over voetbalster Sherida Spitse. De 33-jarige Sneekster is aanvoerder van Ajax en nog altijd actief voor het Nederlands vrouwenelftal. Ze verdient volgens Roxeanne een eerbetoon vanwege de weg die ze heeft afgelegd om te komen waar ze nu is.

Spitse heeft naar eigen zeggen altijd moeten knokken om haar plek, maar nooit opgegeven. Dat is ook te zien in het nieuwe clippie van Roxeanne Hazes, waarin zowel oude als nieuwe beelden van de voetbalster een grote rol spelen.

Roxeanne als lustobject?

Dat 'knokken en nooit opgeven' herkent Hazes trouwens wel, zegt ze tegen de Telegraaf. Volgens de zangeres heeft ze moeten 'boksen voor een plekje in een mannenwereld'. Met 'mannenwereld' bedoelt ze natuurlijk de muziekindustrie. Een omgeving waarin Roxeanne het gevoel had 'een volksmeisje' te zijn dat 'op het verkeerde feestje stond'.

Niet dat ze verlegen zat om optredens, maar die kreeg ze vooral omdat ze 'de dochter van' was, stelt Roxeanne in de krant. Achteraf waren mensen dan verbaasd dat ze daadwerkelijk een aardig deuntje kon zingen. Andere muziekbobo's boekten haar vanwege haar uiterlijk, aldus Hazes.

Roxeanne: "Er werd niet naar me gekeken als zangeres, maar als ’de dochter van’ of ’dat lekkere wijf’.

Bonje in de familie

Roxeanne focust zich dus lekker op nummertjes maken, ondanks dat de verhoudingen binnen de Hazes-familie nog steeds verstoord zijn. Niet lang geleden stond Roxeanne nog als getuige in de rechtbank voor een zaak tegen mama Rachel.

De Hazes-telg vertelde dat ze inmiddels al een hoop knaken heeft uitgegeven aan therapie, 'mede door het gedrag van mijn moeder'. Haar moeder Rachel bestempelde ze daarnaast als iemand die 'altijd een paranoia vrouw is geweest, die liever wilde dat geheimen binnenshuis bleven'.

Kortom, gezellig is anders.

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst