Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Instagram-account 'voetballers.nl' vraagt jeugdspelers profclubs om naaktfoto's

Meerdere jeugdspelers zijn benaderd via Instagram met de vraag of ze naaktfoto's wilden sturen. De politie is inmiddels op de hoogte van de duistere praktijken.

jeugdspelers

De afgelopen tijd zijn meerdere jeugdspelers via Instagram bestookt met walgelijke verzoeken. Het gaat om minderjarigen die in de jeugdopleiding van PSV en andere profclubs spelen. De voetbaltalenten werden benaderd door het Instagram-account 'voetballers.nl', waarmee iemand in eerste instantie 'normale en positieve' gesprekken begon, aldus Omroep Brabant. Maar in meerdere gevallen leidden de gesprekken vervolgens naar 'oneerbare voorstellen'. Volgens de NOS probeerde iemand naaktfoto's te verkrijgen via het sociale media-platform.

Een woordvoerder van PSV legt uit: "Sommigen (jeugdspelers, red.) zijn op zoek naar hoe ze meer in de spotlights kunnen komen en dan komt het aanbod om ze daarmee te helpen. Dat daar vervolgens misbruik van wordt gemaakt, is een kwalijk fenomeen."

Niet alleen jeugdspelers van de club in Eindhoven zijn benaderd door het account, ook talenten van andere clubs hebben te maken gehad met de oneerbare voorstellen van het Instagram-account. De Telegraaf schrijft bovendien dat er naast voetballers.nl nóg twee foute accounts actief waren. Het is niet bekend of jeugdspelers daadwerkelijk op de verzoeken zijn ingegaan, meldt de krant.

Club waarschuwt ouders

PSV heeft in ieder geval actie ondernomen en ouders van de spelers ingelicht over de duistere praktijken van voetballers.nl. De club wil dat ouders en verzorgers alert blijven, aangezien het ook kan dat spelers benaderd zijn, maar daar niks over gezegd hebben.

In Eindhoven wordt binnenkort ook een themabijeenkomst gehouden, waarop gewezen wordt op de risico's die kleven aan het gebruik van sociale media.

Account offline

Het Instagram in kwestie, voetballers.nl, is inmiddels niet meer actief. Onduidelijk is nog altijd of het account gehackt was, of dat de verzoeken daadwerkelijk kwamen van de mensen van voetballers.nl, schrijft Omroep Brabant.

Naast de club zijn ook de KNVB, de Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF en de politie op de hoogte gebracht. Mensen die benaderd zijn door - of slachtoffer zijn geworden van - een fout Instagram-account kunnen zich melden bij de politie.

Misdaad
  • Adobe Stock