Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Enige bewoner (66) weigert te vertrekken uit appartementencomplex dat gesloopt wordt

De 66-jarige Nick Wisnievski uit Wishaw in Engeland heeft de wereld tegen zich. Hij is de enige bewoner van een gigantisch appartementencomplex. Alle acht blokken worden binnenkort gesloopt, maar Nick weigert stellig te vertrekken. Ook de sommen geld die hem geboden zijn, veranderen daar niets aan.

Weigeren

Of het nu netjes is of niet, Nick Wisnievski heeft alle kaarten in handen. Er is hem al 30.000 pond geboden, plus twee jaar huur van zijn volgende onderkomen. Dat is simpelweg niet genoeg volgens de oud-bankmedewerker. Hij wil genoeg geld krijgen om een ander appartement te kopen.

Nick mag zich inmiddels de bewoner van de "eenzaamste straat in Groot-Brittannië noemen". Afgelopen december verhuisden zijn laatste buren en toch houdt hij nog altijd voet bij stuk. Hij woont al 21 jaar in het complex en heeft drie jaar geleden de woning gekocht.

Aanbod

Het geld zegt hem niet veel, vertelt hij aan Daily Mail. "De andere bewoners van het complex hebben misschien 2 of 2,5 duizend pond gekregen en zijn vertrokken, maar waren Poolse arbeiders. Voor hen is dat veel geld", aldus de eigenwijze eigenaar. Hij wil pas vertrekken als er minstens 80.000 pond geboden wordt. "Ik ben te oud voor een hypotheek."

Principes zijn misschien leuk, het wordt inmiddels wel érg eenzaam in de flat. "Een jaar geleden kon je je auto hier nog amper parkeren, zo druk was het. Nu is het leeg. Het moet weg en de gemeente noemt het vooruitgang. Voor mij voelt het niet zo."

Nieuws
  • Daily Mail
  • Daily Mail / Katielee Arrowsmith SWNS