Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Caroline van der Plas (BBB) schrapt agenda door doodsbedreigingen

Volgens één bedreiging staat haar "hetzelfde lot als Fortuyn te wachten"

Caroline


Caroline van der Plas doet een stapje terug en zal de komende tijd niet in de media verschijnen. Ook heeft ze haar werkbezoeken uit haar agenda geschrapt. Dit kondigde de BBB-fractievoorzitter eerder vandaag aan op Twitter.

Van der Plas heeft hiervoor gekozen nadat ze een reeks serieuze doodsbedreigingen ontving. In een videostatement verklaart ze dat de bedreigingen “niet mals zijn”. Er wordt gedreigd met “de kogel” en dat haar “hetzelfde lot als Pim Fortuyn te wachten staat”.

In hetzelfde filmpje bedankt Van der Plas haar achterban voor alle steun die ze heeft mogen ontvangen via social media, appjes en e-mails.

Voor de bedreigers heeft de politicus één boodschap: “Jongens, kom op. Doe dit niet. Het heeft een ontzettend grote impact, niet alleen op mij en anderen die met de dood worden bedreigd, maar ook op de families en gezinnen die daarmee te maken hebben.” Een loze oproep, zo verwacht ze zelf, want “dit soort gekken laten zichzelf niet tegenhouden”.

“Maar ook ik laat me niet tegenhouden", zegt ze in het videostatement. Van der Plas trekt zich tijdelijk even terug uit het publieke oog, maar laat zich volgens eigen zeggen niet klein krijgen. Haar werk als Kamerlid en volksvertegenwoordiger blijft ze ondanks de bedreigingen voortzetten. Dan maar thuiswerken.

Misdaad
  • Twitter