Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Cabaretier Fabian Franciscus flink mishandeld na comedyshow: 'Laffe hond'

De grappenmaker doet zijn verhaal op social media. 

Fabian Franciscus

"Afgelopen zaterdag ben ik, 30 min na afloop van een comedyshow in Amsterdam in mijn gezicht geslagen door een laffe hond die mij van achter aanviel", schrijft Fabian op zijn Instagram-pagina. Daarbij plaatst de cabaretier een foto van zichzelf waarop hij te zien is met een blauw oog en een hechting.

'Steeds meer bedreigingen'

Vlak voordat de grappenmaker een tik in zijn gezicht kreeg werd hij door de onbekende dader vastgepakt. Terwijl dit gebeurde had Fabian zijn vriendin aan de telefoon, waardoor hij niet doorhad dat deze 'laffe hond' hem achtervolgde. De cabaretier werd vervolgens van achteren flink in zijn gezicht geslagen.

Volgens de cabaretier zijn zijn 'nogal ongefilterde grappen' de mogelijke aanleiding van de mishandeling. Zo schrijft hij op Instagram dat er steeds meer bedreigingen binnenkwamen aan zijn adres. "Zeker na de uitzendingen van De Cancelshow met Jan Roos en Dennis Schouten en ook die met Herman Brusselmans kreeg ik nogal eens bedreigingen."

De Cancelshow

Fabian is samen met voormalig stand-up comedian Rick Broers een van de vaste panelleden van het YouTube-programma. De presentator van het programma is YouTuber van het eerste uur: Bardo Ellens.

In De Cancelshow gaat het erom dat je je ongefilterde mening geeft over zaken die worden besproken. De uitdaging is om het andere team opmerkingen te laten maken waardoor ze mogelijk gecanceld worden. En wie kun je dan beter uitnodigen dan RoddelPraat-mannen Jan Roos en Dennis Schouten? Dan zul je zéker uitspraken krijgen die tegenwoordig volgens sommige mensen niet meer door de beugel kunnen. Dit gebeurde ook in de aflevering van september 2023.

Fabian laat weten 'steeds zekerder te weten' dat het iets met deze show te maken heeft. "De dader had een bepaalde 'culturele achtergrond' die overeenkwam met de hoek van waaruit ik onder andere bedreigingen heb gekregen."

De grappenmaker benadrukt daarbij hoe 'tamelijk bizar' hij het vindt dat je niet langer bepaalde grappen kan maken zonder bedreigingen binnen te krijgen. Of dit ook daadwerkelijk het motief van de nog onbekende dader was, is niet bevestigd.

Inmiddels heeft de cabaretier aangifte gedaan bij de politie voor zowel de mishandeling als de bedreigingen die hij binnen heeft gekregen. Ook doet hij een oproep aan mogelijke ooggetuigen: "Graag hoor ik nog of mensen de laffe dader herkende of weten waar hij heen is gevlucht."

Andere bekende grappenmakers

Franciscus krijgt veel steun van bekend én onbekend Nederland onder zijn Instagram-post. Andere cabaretiers als Steven Brunswijk, Andries Tunru en Najib Amhali reageren op het bericht. Ook Irene Moors laat een reactie achter: "Laat dit niet jouw creatieve en bijzondere humor in jouw cabaret shows in de weg staan. Sterkte."

Entertainment
  • Instagram, De Cancelshow
  • NL Beeld / Arjo Frank