Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opnieuw een aanhouding in moordzaak Peter R. de Vries

De politie heeft een nieuwe arrestatie verricht rond de moord op Peter R. de Vries. De verdachte is een 27-jarige man, wiens identiteit verder nog onbekend is. 

Opnieuw een aanhouding in moordzaak Peter R. de Vries

Het OM geeft in een persbericht een korte verklaring over de arrestatie. “De man, die geboren is op Curaçao, werd op dinsdag 26 juli 2022 rond 21.30 uur aangehouden in een woning in de Oost-Brabantse plaats. Politie en justitie vermoeden dat hij deelgenomen heeft aan een crimineel samenwerkingsverband dat tegen betaling (excessief) geweldsklussen verricht op verzoek van (een) opdrachtgever(s).”

“Aan de man zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.”

Getuigenverklaring

De zaak Peter R. de Vries werd officieel gesloten op 30 juni van dit jaar. Op 11 juli werd echter bekendgemaakt dat het onderzoek weer heropend zou worden, nadat er belangrijke getuigenverklaringen aan het dossier waren toegevoegd.

Getuige 5089, zoals hij in de verschillende verhoren wordt genoemd, meldde zich in oktober vorig jaar bij de politie waar hij uitgebreid over het motief van de moord op Peter R. de Vries heeft verklaard. ”De reden daarvan was omdat hij met de kroongetuige werkt,” aldus de getuige. ”Omdat hij, de journalist, de kroongetuige hielp in deze zaak.” Dit is de allereerste keer dat een getuige hardop heeft gezegd dat de moord op Peter R. de Vries gelinkt is aan T..

Volgens de rechtbank was het nodig om de zaak te heropenen, om kennis te nemen van de nieuwe stukken. Uit de e-mail van het OM waar de stukken waren bijgevoegd, leidt de Amsterdamse rechtbank af dat het onderzoek nog niet volledig is. Het OM en de beide verdachten krijgen hierdoor de gelegenheid om tijdens een extra hoorzitting te reageren.

Nieuwe verdachten

Het vonnis voor de vermoedelijke uitvoerders van de moord, Delano G. en Kamil E., stond gepland voor 14 juli, maar inmiddels heeft de rechtbank besloten om dat te verplaatsen naar na de zomer. Inmiddels is er ook een aantal nieuwe verdachten gearresteerd. Onder andere Krystian M., die de liquidatie zou hebben aangestuurd, evenals een tweetal vermoedelijke spotters, werd gearresteerd. Nu is dus ook deze 27-jarige verdachte aangehouden.

Misdaad
  • BrunoPress