Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bob Dylan verbiedt telefoons in concertzaal Amsterdam

Wie in deze tijd wel eens een concert bezoekt, weet hoe het is om een artiest te moeten begluren door een muur van smartphones. Jong en oud wil aan het eind van de avond aan het thuisfront laten zien hoe goed de band speelde en hoe slecht ze kunnen filmen. Er zijn gelukkig soms nog troubadours met ruggengraat, die zeggen "pleur op met die dingen". 

Bob Dylan verbiedt telefoons in concertzaal Amsterdam

In het najaar is Bob Dylan, een van 's werelds grootsten, meermaals te zien in concertzaal AFAS Live in Amsterdam. Een romantiekloos grote hal, maar dat weerhoudt de zanger er niet van om er strenge regels toe te passen. De bezoekers van Bob Dylan mogen beslist geen gebruik maken van hun mobiele telefoon.

Zesduizend boomers zullen even hebben moeten slikken toen ze lazen dat de avond puur en alleen met eigen ogen geregistreerd zal moeten worden. Organisator MOJO denkt dat het telefoonverbod alleen maar goed is voor de belevenis. "Onze ogen gaan iets wijder open en onze zintuigen zijn iets meer geprikkeld als we de technologische apparatuur waaraan we gewend zijn geraakt even achterwege laten."

Gooien

Het is prettig dat er eens een artiest met een statement tegen de toxische aanwezigheid van telefoons in het publiek. Als dat niet gebeurt, gaan mensen verder en verder. Een recente ontwikkeling bij concerten is bijvoorbeeld dat mensen vanuit de zaal hun mobiel het podium op gooien, in de hoop dat de artiest er een kek fotootje mee maakt.

Waarom dat leuk is? Geen idee, maar het gebeurt. Een enkele keer heeft een concertganger beet, zoals toen rapper Drake een geworpen telefoon oppakte. Beelden die uiteraard viraal gingen op sociale media.

@swagboilucas

#wireless #wirelessfest #fyp #fypシ #fypage #fypdongggggggg #fypp #foryou #foryourpage #xyzbca #xyzcba #xyzabc #4u #4you #foryoupage #fypシ゚viral #wirlessfestival #wireless2022 #liluzivert #liluzi

♬ original sound - Lucas <3

Gelukkig accepteert niet iedere artiest het haantjesgedrag van de mobiele brigade. Vorige maand trad een andere rapper, Lil Uzi Vert, op in Groot Brittannië toen iemand een telefoonworp waagde. Lil Uzi dacht "wat zullen we nou krijgen?" en smeet het onding terug. Tot verontwaardiging van de eigenaar en degene die hem uiteindelijk in zijn smoel kreeg. Hè, wat jammer nou.

Entertainment
  • BrunoPress