Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Roos uitgekotst door fans: 'Wat ben jij respectloos'

Jan Roos en Dennis Schouten zijn de trotse presentatoren van Roddelpraat, misschien wel het meest grove en meest bekeken juicechannel van Nederland. Toegegeven, dat doen ze goed en ze hebben een vaste schare trouwe fans. Van oud-verslaggever en oud-politicus Jan zijn we gewend dat hij over het algemeen overal met ruzie weggaat, maar nu heeft hij zelfs zijn eigen achterban tegen zich in het harnas gejaagd.

Jan Roos

In de uitzending, die wekelijks op de woensdag verschijnt, was TikTok-typetje JoiceJoin te gast. Joyce de Breij, zoals haar echte naam luidt, doet zich in haar video's voor als een karikatuur die vreemdgaat met de buurman en met warrig haar en een duf hoofd motiverende toespraken houdt. Je moet er van houden, en dat doen de heren van Roddelpraat duidelijk niet. "Ik dacht dat we ons dieptepunt al gehad hadden", begint Jan Roos al in de eerste minuut van de uitzending.

In de bijna een uur durende uitzending wordt er vrijwel geen juice besproken, maar vooral Joyce. Meerdere keren wordt ze door Roos uitgemaakt voor "gigantisch dik wijf" of bijstandstrekker. "Kinderen met vliegen om hun ogen bij een met koeienstront opgetrokken hut in Afrika kan jij allemaal te vreten geven van die speklaag van jou", riep Roos. De sfeer aan tafel was duidelijk ongemakkelijk en Joyce liep meerdere malen geïrriteerd weg.

'Gewoon pesten'

Van de reacties op de uitzending zijn er niet veel positief. Opvallend is dat nu ook een deel van de eigen achterban van de show zegt genoeg te hebben gehad van het afkraken van gasten.

"Ik ben hier best klaar mee. Op dit punt is het gewoon pesten. Ik heb de aflevering niet eens afgekeken en zeg mijn abonnement van 5 euro per maand op", schrijft een ex-fan van de show die net als een aantal anderen heeft besloten om het betaalde abonnement op Roddelpraat te beëindigen.

"Wat een idioot is dat mens (Joyce, red.), maar tegelijkertijd vind ik dat ze dit niet verdient", aldus een andere kijker, "Jan, wat ben jij respectloos." Vrijwel alle reacties gaan over de teleurstelling in de meest recente aflevering, die van een paar die-hard supporters daargelaten.

Brein achter Roddelpraat Dennis Schouten lijkt ook te beseffen dat het niet heeft uitgepakt zoals het had gemoeten. "Onze excuses. Dit is het meest wanstaltige product dat we ooit op YouTube hebben gezet."

Entertainment
  • Roddelpraat
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl