Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vandaag Inside definitief terug op de buis

Na een pauze van twee weken keert Vandaag Inside vanaf maandag 16 mei definitief terug. Aanstaande maandag zullen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen weer plaatsnemen aan de controversiële opinietafel.

Vandaag Inside

Statement Talpa

‘Wij hebben Johan duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben’, aldus Marco Louwerens, directeur TV bij Talpa Network. ‘We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver.’

Toch hebben ze besloten om het programma terug te laten keren. ‘Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem. Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende (gevoelige) thema’s in de openbaarheid gevoerd worden.’

Kaarsgate

In de aflevering van Vandaag Inside op dinsdagavond 26 april vertelde Derksen een anekdote over een wilde stapavond zo'n vijftig jaar geleden. De voetbalanalist geraakte naar eigen zeggen met de keeper van Veendam en twee dames in het huis van een van deze vrouwen. De dames in kwestie waren laveloos van de drank. Derksen: "Ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent: we zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op de bank. Daar stond een grote kaars, en die hebben we erin gestopt, en toen zijn we weggegaan.”

Deze bekentenis leidde tot een lawine aan kritiek. Op Twitter en andere sociale media werd de bromsnor uitgekotst, het OM werd erbij gehaald, Talpa eiste excuses, Derksen zwakte zijn verhaal af en uiteindelijk zouden er excuses gemaakt worden tijdens de uitzending op 29 april. Die excuses kwamen er niet. In plaats daarvan meldde Johan Derksen dat hij er mee ophield.

Zonder Derksen geen Vandaag Inside, vonden ook tafelgenoten Wilfred Genee en René van der Gijp. Dus het programma kwam ten einde. Maar nu blijkt dit besluit dus toch teruggedraaid. ‘Na de laatste gesprekken is besloten dat Vandaag Inside vanaf aanstaande maandag weer wordt uitgezonden op SBS6,’ meldt Talpa in hun persbericht.

Entertainment
  • BrunoPress