Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bridget Maasland blikt terug op spannend moment uit carrière: 'Je keek zo mijn poes in'

Achttien jaar geleden, toen Bridget Maasland 31 was, stond de blondine in Playboy. In de 500ste editie van het blad blikt ze terug op de pikante shoot.

Maasland

Playboy heeft iets te vieren; 's werelds bekendste blotevrouwenblad knalde deze week de 500ste editie in de schappen. Samen met bekende covervrouwen van vroeger haalt het blad herinneringen op aan de shoots en interviews van destijds.

Zo laat televisiepresentatrice Viola Holt weten dat ze absoluut niet te porren is - "Jongen, ik ben 75!" - voor een terugkeer in in het blad. Fun fact: Viola's Playboy, de kersteditie van 1984, is nog steeds het bestverkochte nummer uit de Nederlandse Playboy-geschiedenis. Bettine Vriesekoop - de tafeltennisster stond in 1995 in het blad - daarentegen staat wél open voor een comeback. "Ja, ik ben 63, maar ik zie er nog goed uit", laat ze weten in de jubileumeditie.

Bridget op de cover in 2006.

Bridget Maasland

Een andere BN'er die veel indruk maakte met haar blootshoot, is Bridget Maasland. De tv-vrouw schitterde achttien jaar geleden op de cover en in het blad. Maasland was toen 31 jaar oud.

"Ik was eerder al meerdere keren gevraagd", zo onthult ze in Playboy. "In mijn TMF-tijd al, zo'n tien jaar voor ik uiteindelijk ja zei. Daarvoor zag ik steeds geen noodzakelijke aanleiding om uit de kleren te gaan."

Waarom Maasland dan tóch overstag ging in 2006? Zielige zwerfhonden. De presentatrice werd voor een BNN-programma namelijk uitgedaagd om zoveel mogelijk knaken binnen te harken voor een goed doel en ze koos het door haarzelf opgerichte Dutchy-puppy.

'Het was wel confronterend'

Veel moeite met bloot had ze niet. Ze kende naar eigen zeggen 'totaal geen schaamte' wegens haar vrije opvoeding. Bridget is er ook nog steeds 'supertrots' op.

Dat wil echter niet zeggen dat ze het helemáál niet spannend vond. Tijdens de shoot mocht ze telkens de foto's zien op een schermpje, maar toen het blad uiteindelijk in de winkel lag, bleek dat toch andere koek.

Bridget: "Toen zag ik een foto die een beetje van onderaf was genomen, door een raam heen. Je keek zo mijn poes in, dat had ik op dat schermpje niet goed gezien. Niets om me voor te schamen hoor, maar het was wel confronterend."

Een tweede shoot op haar 49ste zit er overigens niet in, laat Maasland weten. Ze heeft een tienerzoon met tienervrienden. Om die reden wil ze niet meer bloot in de schappen liggen.

Kersteditie 2024

De jubileumeditie van Playboy ligt sinds afgelopen woensdag in de schappen, maar ondertussen is het blad al druk bezig met de kersteditie van dit jaar. Daar staat, zo laat hoofdredacteur Niek Stolker weten, wederom een BN'er in.

"Een bekende Nederlandse sportster", licht hij een tipje van de sluier op.

Verder wil hij er niks over kwijt, dus we wachten het lekker af. Tot die tijd valt er in ieder geval genoeg te bladeren in de 500ste uitgave.

Entertainment
  • Playboy
  • NL Beeld / Heukers Media