Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Derksen en Van der Gijp clashen live in uitzending: 'Dan moeten we ermee stoppen'

Het dondert en bliksemt maandag bij Vandaag Inside. Derksen lijkt klaar te zijn met de show en Van der Gijp noemt hem een 'kinderachtige oude man'. 

Derksen

Vandaag Inside blijft een bijzonder programma. Het scoort eigenlijk altijd goed en de chemie is uniek; Genee die een balletje opgooit, Derksen die losgaat over een willekeurige BN'er en Van der Gijp die een heerlijke anekdote afsluit met een herkenbare schaterlach. Het werkt gewoon. Aan de andere kant is het al jaren bekend dat de heren aan tafel geen vrienden zijn, wat zo nu en dan voor de nodige wrijving zorgt.

Zo ook in de uitzending van maandagavond. Aanleiding: het optreden van Douwe Bob tijdens De Oranjezondag. Dat was namelijk kut met peren, als we René van der Gijp mogen geloven. Derksen daarentegen bestempelt Douwes performance als 'fantastisch', waarna ook Wilfred Genee met de Snor in discussie gaat.

'Als jij er geen zin meer in hebt...'

Volgens de presentator gaat het er uiteindelijk om 'wat je zelf leuk vindt'. Derksen haakt in: "Dan moet ik hier direct weg."

Op de vraag waarom hij überhaupt nog aanschuift, stelt Johan dat hij nog een contract heeft. Dat is alles. Wat inhoud van het programma betreft is hij het al langer niet eens met de koers, laat hij weten.

Van der Gijp haakt in: "Als jij er geen zin meer in hebt, dan moeten we ermee stoppen. (...) Dat is zonde man. Je gaat toch niet op je 75e met de pest in je lijf terugrijden."

Even later stelt Derksen nogmaals dat hij het niet eens is met de onderwerpen. Daarnaast uit hij zijn ontevredenheid over de gasten die worden uitgenodigd bij Vandaag Inside. Die kunnen hem ook al niet bekoren, zo wordt duidelijk.

Derksen: "Ik heb geen ene flikker te vertellen op geen enkel gebied."

'Kinderachtige oude man'

Dan clashen Van der Gijp en Derksen. Volgens René lulde Johan afgelopen week nog een half uur met Merel Ek over politiek. In dat gesprek kon Johan ratelen wat hij wilde, over onderwerpen die hij zelf interessant vindt. Daarbij hield Van der Gijp een half uur zijn mond. "Wat wil je nou nog meer?" vraagt Van der Gijp zich hardop af. Vervolgens maakt hij zijn collega uit voor een 'kinderachtige oude man die graag aan het woord is'. Van der Gijp noemt Derksen vrij snel daarna weer 'een aardige gozer', maar hij moet volgens hem 'niet zo moeilijk' doen.

Genee zorgt ervoor dat de show doorgaat en knoopt daarmee een einde aan het akkefietje tussen de heren. Enkel op het einde van de uitzending komt de presentator met een knipoog terug op de clash tussen zijn tafelgenoten: "Johan, misschien tot morgen. En anders maar niet."

Entertainment
  • Vandaag Inside, RTL Nieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst