Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wordt René van der Gijp vervangen bij VI? Wilfred Genee reageert

Sommmige mensen pleiten ervoor om Van der Gijp meerdere dagen in de week te vervangen door Albert Verlinde. Wilfred Genee reageert op de 'plannen'.

Genee

René van der Gijp was enkele dagen afwezig bij Vandaag Inside. De goedlachse analist moest aan zijn oog worden geopereerd, waarna hij lekker thuisbleef. Saunaatje pakken, lekker op de bank liggen. Dat werk, zo stellen wij ons voor. Zijn vervanger in de Talpa-show was Albert Verlinde, die zijn rol uitstekend invulde, aldus een aantal vocale kijkers op social media.

Er werd zelfs gepleit om Verlinde vaker aan tafel te zetten. Twee dagen in de week of zo, voor de afwisseling. In de rubriek In De Wandelgangen gaat presentator Genee in op de suggestie.

'Dat is natuurlijk onzin'

"Ik zag opeens allemaal berichten dat René eventueel vervangen zou kunnen worden, maar dat is natuurlijk onzin", stelt Genee. "Het is juist het driemanschap, vind ik persoonlijk, die maakt dat het altijd zo goed is."

Volgens Wilfred staat het zelfs zwart op wit dat als een van de mannen wegvalt, het programma dan stopt.

Over stoppen gesproken: de meest recente VI-rel is nog niet eens zo heel lang geleden. Derksen noemde Vandaag Inside een k*tprogramma en Van der Gijp wilde niet aan tafel zitten met 'een zure oude man' die het liefst vooral naar zichzelf luistert. De lucht was echter vrij snel geklaard en Genee, Derksen en Van der Gijp lijken de zit uit te zitten. Hun contract loopt nog tot volgend jaar zomer. Wat er daarna gebeurt, zien ze dan wel weer.

'Nog zeker 20 jaar VI'

Aan Wilfred zal het in ieder geval niet liggen; de presentator wil nog wel even door met het programma.

"Je stopt altijd een keer, dat is logisch. Ik merk aan mezelf dat ik het leuker vind dan ooit, dat meen ik echt serieus", zegt hij heel verrassend.

Dat was na de Akwasi-rel wel anders. 'Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?' zei Derksen ooit na het zien van beelden van Zwarte Piet. Daarna barstte de hel los en volgde een van de meest ongemakkelijke tv-uitzendingen ooit: 'de racismeaflevering' van VI.

"Wat een gezeik allemaal en wat haal je je op je hals", blikt Genee terug. "Ook thuis, weet je wel, allemaal gedoe altijd en mensen die boos waren."

Dat Johan Derksen Vandaag Inside 'een k*tprogramma' noemt, vindt Genee wel jammer. Maar hij denkt dat als 'De Snor' er weer een beetje lol in krijgt ze nog 'zeker 20 jaar' door kunnen.

Genee: "Maar als de lol bij iedereen weggaat… Je moet niet met z'n allen met tegenzin aan een tafel zitten."

Entertainment
  • In de wandelgangen, VI, Shownieuws
  • NL Beeld / Pro Shots