Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

VI-relletje nog niet voorbij: Van der Gijp legt bom onder programma

De clash tussen Johan Derksen en René van der Gijp in de VI-uitzending van maandagavond krijgt een staartje. Is dit het einde van de succesvolle talkshow?

Gijp

Wie regelmatig Vandaag Inside kijkt, weet dat het soms knettert in de uitzending. De ene keer door pikante uitspraken over een BN'er of politicus, de andere keer omdat er onderling wat wrijving is. Maandagavond was duidelijk het tweede aan de hand. René en Johan clashten, nadat Derksen aangaf 'geen flikker te vertellen' te hebben over de inhoud. Hij noemde de gespreksonderwerpen zelfs 'stuitend' en bestempelde VI als 'k*tprogramma'. De enige reden dat hij er nog zit: 'Ik heb nog een contract.'

"Als jij er geen zin in hebt, dan stoppen we er toch mee?" reageerde Van der Gijp. Volgens de normaal zo goedlachse oud-voetballer stelt Derksen zich aan; vorige week lulde hij nog een half uur met Merel Ek over politiek. Op dat soort momenten zou Johan zelf de onderwerpen kunnen bepalen. Derksen gedraagt zich volgens Gijp dan ook als een 'kinderachtige oude man die graag aan het woord is'.

Genee smoorde de discussie op een gegeven moment in de kiem, om er op het eind van de uitzending nog even op terug te komen: "Johan, misschien tot morgen. En anders maar niet."

Daarmee leek de kous af. Met nadruk op 'leek'.

'Zure oude man'

Want inmiddels staat de boel meer onder spanning dan ooit. In de Telegraaf komt René van der Gijp namelijk terug op de clash van maandagavond. Hij legt onder meer uit waar de discussie over de inhoud precies vandaan komt; Derksen levert elke dag voor de show tientallen onderwerpen in bij de redactie. Maar als er twee daarvan niet aan bod komen, is het hommeles, aldus René.

"Dan denk ik, doe eens normaal joh. Het is een oude zure man die iedere dag stampvoetend terugrijdt naar Grolloo. Dat moet je niet willen joh."

Volgens Van der Gijp is Johan alleen maar met zichzelf bezig. Na de show springt hij in zijn auto om zo snel mogelijk naar Drenthe te rijden. Nooit blijft hij hangen om nog even na te babbelen met de gasten.

Einde Vandaag Inside?

De discussie van maandag noemt Van der Gijp 'triest', maar toch krijgt de clash een vervolg vanavond. René wil laten weten dat hij niet meer aan tafel gaat zitten 'met iemand die zijn eigen programma k*t noemt'. Hij wil dat Derksen zijn woorden terugneemt - succes daarmee - en vindt de hele situatie 'krankzinnig'.

Of het programma vanavond voor het laatst op tv te zien is? Dat lijkt onwaarschijnlijk. In het verleden werden dit soort akkefietjes eigenlijk altijd wel opgelost. Bovendien hebben de heren nog een contract tot de zomer van 2025. De kans dat de heilige drie-eenheid Genee, Derksen en Van der Gijp daarna nog op dezelfde manier doorgaat, lijkt echter wel behoorlijk te zijn geslonken...

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst