doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vermeend slachtoffer Johnny de Mol: 'Voor ik het wist werd ik wakker, met hem op een bed, naakt'

In een nieuwe video gepubliceerd door Stichting Music#MeToo doet het vermeende slachtoffer van Johnny de Mol kort en bondig haar verhaal. De presentator zou haar hebben gedrogeerd en misbruikt.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6484b72c2d3c3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b72c2d3c3 img{#fig-6484b72c2d3c3 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6484b72c2d3c3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b72c2d3c3 img{#fig-6484b72c2d3c3 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6484b72c2d3c3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b72c2d3c3 img{#fig-6484b72c2d3c3 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6484b72c2d3c3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b72c2d3c3 img{#fig-6484b72c2d3c3 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Johnny de Mol

Het piept en het kraakt rondom tv-presentator Johnny de Mol. Eerder lekte er informatie rondom de aangifte van zijn ex-verloofde over vermeende mishandelingen en zelfs een poging tot doodslag. Het dossier bevat voice-memo's, foto's en verklaringen. Ondanks alle tumult bleef De Mol aan als presentator van talkshow HLF8. Totdat ineens een tweede vrouw zich meldde met pittige beschuldigingen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Drogering en seksueel misbruik

Dat gebeurde eind april. De advocaat van Johnny de Mol ontving toen een brief met daarin flinke aantijgingen aan het adres van de presentator. Johnny de Mol zou jaren geleden een vrouw gedrogeerd hebben met GHB. Daarna zou hij haar mee hebben genomen naar een hotel en seksueel hebben misbruikt. Een stichting tegen seksueel misbruik eiste via de brief opheldering van de presentator.

Al met al was het reden voor De Mol om zijn werkzaamheden als talkshowpresentator alsnog naast zich neer te leggen. De Mol: "Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen, is er deze week een nieuwe, anonieme, valse beschuldiging geuit." Kortom, de zoon van mediatycoon John de Mol ontkent alles, maar "Het wordt voor mij én de redactie nagenoeg onmogelijk om dit werk voort te zetten", vertelde de presentator.

Nieuwe video online

Sindsdien kwam er weinig informatie over de zaak naar buiten. Tot gister, toen er ineens een video van Stichting Music#MeToo werd gepubliceerd op YouTube. In het filmpje wordt het hele Voice-schandaal nog eens uiteengezet. Wie waren de betrokkenen? Wanneer was wat bekend? Wie was er op de hoogte van de misstanden? Dat soort zaken.

De video bevat echter ook een item met wat nieuwe informatie, namelijk het verhaal van het tweede vermeende slachtoffer van De Mol. De vrouw geeft haar lezing van de gebeurtenissen van de beruchte avond waarop ze zou zijn gedrogeerd en misbruikt door de presentator. Dit gebeurt via een (stem)actrice - het vermeende slachtoffer blijft anoniem.

'Het volgende moment lig ik naast Johnny de Mol'

"Ik ben seksueel misbruikt door Johnny de Mol", begint het fragment. Vervolgens wordt gezegd dat de vrouw Johnny de Mol op een feestje ontmoette, waar hij haar op een drankje trakteerde. "Vlak daarna begon ik me eigenlijk niet zo lekker te voelen", aldus de vrouw, "en begon ik een beetje te wankelen en verloor ik mijn evenwicht. Hij ving mij op."

Dan beschrijft de vrouw dat ze een gat in haar geheugen heeft. "En ik begreep er eigenlijk helemaal niks van, want het ene moment was ik een drankje aan het doen, en het volgende moment lig ik naast Johnny de Mol, in een hotelkamer, naakt op bed."

'De weg kwijt'

De Mol zou vervolgens op haar af zijn gestormd toen ze weg probeerde te gaan. Daarbij zou hij hebben gezegd dat ze dat beter niet kon doen omdat ze de avond ervoor 'de weg kwijt was'. "Maar ik geloofde hem niet, want ik word nooit zo dronken na een drankje."

De vrouw vertelt dat ze na het incident bij de politie is geweest, die haar vertelden dat er waarschijnlijk GHB in haar drankje was gedaan. Dat zou de reden zijn geweest dat ze geen verdere herinneringen meer heeft aan een groot deel van de avond en nacht.

Peter Plasman, de advocaat van Johnny De Mol, heeft nog niet gereageerd op de video.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws