Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe beschuldigingen voor Johnny de Mol zetten rem op talkshow HLF8

Eerder deze maand nog liet presentator Johnny de Mol weten niet te stoppen met de presentatie van zijn talkshow HLF8 na beschuldigingen van zware mishandeling. Nu er nieuwe aantijgingen bij zijn gekomen van seksueel misbruik en drogering, hangt De Mol in elk geval tijdelijk zijn microfoon aan de wilgen.

johnny de mol

Gisteravond eindigde HLF8 met een opmerkelijke toespraak van presentator Johnny de Mol. Hij liet weten dat hij voorlopig niet te zien zal zijn als host van de talkshow. Dit is in reactie op nieuwe beschuldigingen aan zijn adres. Na aantijgingen rond de mishandeling van ex-vriendin Shima Kaes, is er nu namelijk ook een anonieme beschuldiging naar buiten gekomen van drogering en seksueel misbruik.

GHB

Deze week kwam er bij de advocaat van Johnny de Mol een brief binnen. Hierin stonden flinke beschuldigingen aan het adres van de presentator. De Telegraaf weet te melden dat het zou gaan om een incident van elke jaren geleden. Een stichting tegen seksueel misbruik eist hierover opheldering van de presentator. Volgens de beschuldigingen zou Johnny de Mol een vrouw gedrogeerd hebben met GHB. Daarna zou hij haar mee hebben genomen naar een hotel en seksueel hebben misbruikt.

De Mol ontkent zelf alle aantijgingen. Zijn advocaat, Peter Plasman, laat weten: "Johnny de Mol heeft nimmer, waar dan ook ter wereld, een ander persoon met wat dan ook gedrogeerd en hij heeft ook nimmer iemand seksueel misbruikt."

'Valse beschuldiging'

Ondanks de ontkenning, heeft De Mol laten weten dat hij voorlopig niet doorgaat met zijn talkshow HLF8. Hij liet gisteravond aan het einde van de aflevering weten dat hij 'voorlopig stopt' met het presenteren van de show. In stevige termen vertelde de presentator: "Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen, is er deze week een nieuwe, anonieme, valse beschuldiging geuit."

"Het wordt voor mij én de redactie nagenoeg onmogelijk om dit werk voort te zetten", vertelde de presentator. "Gasten ontvangen om gezamenlijk een vrolijke en boeiende show te maken is voor mij nu even niet meer te doen. Het valt mij zwaar maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging." Wel liet hij weten dat de show door zou gaan, maar dat hij zelf even niet te zien zou zijn.

Mishandeling

Deze beschuldigingen komen bovenop eerdere aantijgingen aan het adres van De Mol. Al in december van 2020 deed Shima Kaes namelijk aangifte tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol. Ze beschuldigde hem van mishandeling en zelfs poging tot doodslag. In het kader van die aangifte werd Kaes laatst voor het eerst verhoord door de politie en journalist Ton F. van Dijk kreeg de hele aangifte in handen. Van Dijk heeft in HP/De Tijd vervolgens uitgebreid verslag gedaan over wat er allemaal in te lezen valt en de details zijn op z'n minst verontrustend te noemen.

De tekst bevat onder andere verklaringen van Shima Kaes waarin zij vertelt over geëscaleerde ruzies met Johnny. Ze zou hem een aantal keer hebben geconfronteerd met zijn cocaïnegebruik, wat verschillende malen uitmondde in fysiek geweld. De Mol zou zijn ex-verloofde geschopt en geslagen hebben, op haar zijn gaan zitten en aan haar haren hebben getrokken. De zaak is nog in behandeling.

Misschien ook voor jou:
Johnny de Mol reageert op beschuldigingen mishandeling en poging tot doodslag
Nieuws
  • Brunopress