Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johnny de Mol reageert op beschuldigingen mishandeling en poging tot doodslag

De tv-presentator heeft gereageerd op de publicatie van de aangifte die er tegen hem is gedaan.

Johnny de Mol

Al in december van 2020 deed Shima Kaes aangifte tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol. Ze beschuldigde hem van mishandeling en zelfs poging tot doodslag. In het kader van die aangifte werd Kaes laatst voor het eerst verhoord door de politie en journalist Ton F. van Dijk kreeg de hele aangifte in handen. Van Dijk heeft in HP/De Tijd vervolgens uitgebreid verslag gedaan over wat er allemaal in te lezen valt en de details zijn op z'n minst verontrustend te noemen.

Dermate verontrustend dat De Mol zich geroepen voelde te reageren op het verhaal. De tv-presentator deed dat gisteravond voorafgaand aan zijn eigen talkshow HLF8.

'Zijn leukere dagen geweest'

"Voor mij zijn er wel leukere dagen geweest", trapt hij zijn programma af. "Zelfs nog even getwijfeld of ik hier zou gaan staan vanavond, omdat er een publicatie is verschenen waarin mijn ex mij opnieuw beschuldigd dat ik haar heb geslagen, geschopt en gewurgd."

De Mol vertelt vervolgens dat het om een verhaal gaat dat hem al een jaar of twee achtervolgt en dat het over een relatie van zeven jaar geleden gaat. "Die relatie was echt niet allemaal harmonie. Die verdiende zeker niet de schoonheidsprijs", vertelt hij met een ernstig gezicht aan zijn publiek. "Maar in alle eerlijkheid en met twee vingers in de lucht: er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan."

Van mishandeling is "zeker geen sprake", aldus de Mol. Verder geeft de zoon van tv-producent John de Mol aan dat hij niet wil reageren op de kwestie. "Dat zou alleen maar een welles/nietes-verhaal opleveren, met uiteindelijk een moddergevecht in de media." Tot slot geeft de presentator aan dat wanneer het een zaak wordt, hij zich zal verdedigen en verantwoorden "op de daarvoor bestemde plek", doelend op de rechtszaal.

Details aangifte

Mocht het inderdaad een zaak worden, dan zal een rechter zich moeten buigen over de kwestie. Zeker is in ieder geval dat de details uit de aangifte behoorlijk heftig zijn. De tekst bevat onder andere verklaringen van Shima Kaes waarin zij vertelt over geëscaleerde ruzies met Johnny. Ze zou hem een aantal keer hebben geconfronteerd met zijn cocaïnegebruik, wat verschillende malen uitmondde in fysiek geweld. De Mol zou zijn ex-verloofde geschopt en geslagen hebben, op haar zijn gaan zitten en aan haar haren hebben getrokken.

Huisarts en appberichten

Het dossier bevat volgens journalist Van Dijk naast verklaringen ook tientallen foto’s waarop de verwondingen van Kaes te zien zijn. Daarnaast is er ook een tekst van de huisarts die Shima behandelde, waarin de vermeende mishandeling wordt beschreven. "Afgelopen vrijdag ruzie gehad met vriend, hij was volgens pte (patiënte, red.) onder invloed van alcohol en drugs, overal blauwe plekken, 20 minuten geduurd, is 3e keer dat het gebeurd is, nu weg bij vriend, wilde niet naar eigen huisarts, zelfde als van haar vriend, is bekend persoon, pte twijfelt daarom nog of zij aangifte doet bij de politie, pte wil graag vastleggen wat er gebeurd is."

Ten slotte zijn er nog berichten van Johnny de Mol zelf te zien in de aangifte. "Het spijt mij ook. Van heel veel dingen. Zeker van vanavond”, schrijft hij daarin. “Nooit goed te praten. Kansloos!! Fout. Onwaardig. Maar niet terug te draaien. Ik accepteer alle consequenties. Natuurlijk klopt dit niet. Ben veel te ver gegaan.”

Verhoor

In een reactie op het artikel in HP/De Tijd bevestigt de juridisch adviseur van Shima, Karim Aachboun, dat zij inderdaad is verhoord door de politie. Over de toekomst van het onderzoek is nog weinig bekend. De familie De Mol heeft het artikel voor publicatie ook kunnen lezen, schrijft Van Dijk. Namens hun advocaat hebben zij laten weten niet te willen reageren op de beschuldigingen.

Nieuws
  • HP/De Tijd, HLF8
  • Get in the Picture/Brunopress.nl