Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bij de politierechter: 'Bulgaarse Bonje'

Garagehouder Boris is gespecialiseerd in schadeherstel, maar ook in het aanrichten van schade is hij volgens zijn bont en blauwe ex zeer bedreven.

Bij de politierechter: 'Bulgaarse Bonje'

Zaken van de politierechter hebben de naam eenvoudig, overzichtelijk en kort te zijn, maar de zaak die zich vanmiddag aandient lijkt zich daarvan niets aan te trekken. Voordat de bode de betrokkenen kan binnenroepen, moet hij de zaal eerst flink verbouwen. Terwijl ze de stoelen van hot naar her sleept, puzzelt de rechter hardop met haar mee.

“Eén verdachte daar, eentje daar, de andere daar, advocaten daar, tolken daar, slachtoffer daar...” Als de puzzel eindelijk compleet is, zitten van links naar rechts voor de rechter: garagehouder Boris* (45), monteur Radko (38), die bij hem in dienst is, en Nadia (39), de hoogzwangere echtgenote van laatstgenoemde. Alle drie de verdachten hebben de Bulgaarse nationaliteit, net als het slachtoffer Martina die achter hen zit, een in een extreem strakke spijkerbroek gehulde blondine met wie garagehouder Boris in een uiterst nare echtscheiding ligt.

Met z’n drieën zouden ze de ex van Boris voor de ogen van hun dochtertje flink hebben mishandeld. Het begon allemaal toen Boris een week na hun break-up kort bij zijn ex langsging en Martina in zijn auto Nadia zag zitten. Aanvankelijk was ze er niet over begonnen, maar zodra Boris de straat uitreed, ging zijn telefoon. Boris vertelt dat Martina direct hysterisch begon te schelden. Ze beschuldigde hem ervan dat hij vreemd zou gaan met de vrouw van zijn monteur, die volgens haar een ‘goedkope hoer’ en een ‘smerige slet’ was.

Martina’s hele lijf zat vol kneuzingen, zwellingen en beurse plekken

Na haar getier een tijdje te hebben aangehoord, drukte Boris zijn ex hoofdschuddend weg en concentreerde zich weer op de weg. Maar daarmee was hij nog niet van haar af. Nog geen half uur later reed Martina met piepende banden het terrein van zijngaragebedrijf op. Met hun 6-jarige dochtertje in hun kielzog stiefelde ze zonder omwegen op de zwangere Nadia af en vloog haar in de haren. Boris en Radko hadden naar eigen zeggen hun handen meer dan vol aan het uit elkaar halen van de twee. Toen dat eenmaal was gelukt, nam Boris zijn nog altijd wild om zich heen slaande ex-echtgenote mee naar buiten om af te koelen.

De grote vraag is nu hoe het kan dat Martina er na die ‘kalmeringspoging’ uitzag alsof ze finaal was afgetuigd. De letselverklaring die een arts kort daarna opstelde liegt er niet om: haar hele lijf zat vol kneuzingen, zwellingen, beurse plekken en bloeduitstortingen, opvallend genoeg vooral in haar schaamstreek. Alsof iemand haar meermalen met volle kracht tussen haar benen had staan trappen, wat niet toevallig ook precies overeenkomt met de aangifte van Martina, waarin ze Nadia als de ‘kruisschopper’ aanwijst.

Het achterhalen van de waarheid is voor de rechter niet eenvoudig. Het is het verhaal van drie verdachten tegen dat van één slachtoffer, zonder getuigen. Maar om het aanzienlijke letsel kan hij onmogelijk heen. Na bijna twee uur veroordeelt hij hoofdschuldige Nadia tot een werkstraf van zestig uur, waarvan veertig voorwaardelijk. Daarnaast zal ze het slachtoffer een schadevergoeding moeten betalen van 750 euro. Ook acht hij bewezen dat garagehouder

Boris zijn ex minimaal één klap in het gezicht gaf, genoeg voor een voorwaardelijke boete van 500 euro. Alleen monteur Radko gaat vrijuit. Hij zou de enige zijn geweest die zich had beperkt tot sussen.

*Alle namen in deze rubriek zijn om privacy-redenen gefingeerd.

Misdaad
  • Petra Urban