Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thijs Römer over ernstige beschuldigingen: 'Als dit niet stopt zal ik aangifte moeten doen'

De volgende in een reeks BN'ers die beschuldigd worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag, is Thijs Römer. De acteur heeft inmiddels zelf gereageerd op de aantijgingen.

Thijs Römer

Borsato, Rietbergen, Bouali, Overmars, De Munk, Pechtold en ga zo maar door. De lijst van BN'ers die worden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag wordt langer en langer. De meest recente toevoeging? Thijs Römer.

'Ik was 14'

De acteur wordt door een meisje (20) openlijk op Twitter beschuldigd van diverse vormen van wangedrag. Het vermeende slachtoffer, toen 14, schrijft op social media een verhaal rechtstreeks gericht aan Römer. Uit dat verhaal: "Je reageerde op elke tweet van mij en op een gegeven moment kreeg ik je nummer 'naar niemand doorsturen anders heb je een probleem' (...) achteraf besef ik mij heel goed wat voor een adder er onder het gras zat maar nogmaals ik was 14 en heeel kwetsbaar."

Het meisje stelt onder meer dat ze naaktfoto's moest sturen voordat ze een handtekening kreeg. Ook moest ze naar eigen zeggen vunzige spraakberichten inspreken voor de ex van Katja Schuurman. "Als ik foto's stuurde, kreeg ik op mijn verjaardag 20 euro van jou."

De twee zouden elkaar een aantal keer ontmoet hebben, zo beschrijft het meisje. Daarbij zou de acteur ook op een ongepaste manier aan haar hebben gezeten. Zelf zegt ze op social media dat er ondertussen contact is geweest met de politie.

Reactie Römer

Thijs Römer heeft inmiddels gereageerd op de ernstige beschuldigingen aan zijn adres. "In de afgelopen dagen zijn meerdere wilde verhalen over mij de rondte gegaan", tweette hij vandaag. "Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren."

Toch komt de acteur alsnog met een reactie op de aantijgingen. Waarom? Römer: "Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver."

In een derde tweet zegt hij juridische stappen te ondernemen als het meisje dat hem van het wangedrag beschuldigt daar niet meer stopt. "Ik hoop niet dat het nodig zal zijn", aldus de tv-maker, "maar als dit niet stopt zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster."

Nieuws
  • Twitter, GeenStijl
  • www.brunopress.nl