Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Albert Verlinde: 'Ali B nog tandje erger dan Thijs Römer'

Volgens de theaterproducent is het einde verhaal voor de rapper. 

Albert Verlinde

Albert Verlinde stond jarenlang aan de desk van RTL Boulevard over BN'ers te lullen. Ondertussen is hij daar al een tijdje weg, maar over bekende mensen praten doet hij nog altijd, zoals nu in een interview met weekblad Weekend. De theaterproducent liet zich uit over de Ali B-kwestie en ziet het somber in voor de rapper.

De rechtszaak van Ali B komt steeds dichterbij. Aankomende woensdag en donderdag (12 en 13 juni) zal de rapper voor de rechter verschijnen. Ali zal die dagen naar verluidt ook voor het eerst de media te woord staan. Albert Verlinde heeft echter weinig vertrouwen in de zaak. "Niemand is schuldig totdat je bent veroordeeld, maar als er zóveel mensen opstaan, dan is er wel iets aan de hand", aldus de presentator.

Thijs Römer

In het interview met het weekblad vergelijkt Verlinde de zaak van de rapper met de zaak rondom acteur Thijs Römer. "Ik vind hem wel een tandje erger dan Thijs Römer eigenlijk. Beschuldigingen van aanranding en verkrachting, dat is natuurlijk wel wat anders dan wat Thijs heeft gedaan."

Römer werd in augustus veroordeeld wegens online zedendelicten met minderjarige meisjes. De acteur kreeg een gevangenisstraf van een maand, moet zich laten behandelen en de slachtoffers een schadevergoeding betalen. Wat betreft die schadevergoeding zouden er wat mogelijkheden zijn tot grote frustraties van de slachtoffers. Niet alleen omdat Thijs het bedrag niet zou kunnen betalen, maar ook doordat hij wél op vakantie is gegaan met een vriend.

Albert is dan ook van mening dat als de acteur niet terug kan keren in zijn vak, dat het voor Ali B al 'helemaal onmogelijk' wordt.

Ali B

Ali werd tot afgelopen dinsdag officieel verdacht van drie zedendelicten: een verkrachting in Marokko in april 2014, een aanranding in onze hoofdstad in mei 2018 en een verkrachting in april 2014 in Heiloo. Afgelopen week kwam daar nog een derde aanklacht bij, over een aanranding in Heiloo.

In de zaak Ali B worden bekende namen genoemd, zoals die van zangeres Ellen ten Damme. Zij heeft hoogstwaarschijnlijk melding gedaan bij de politie over de rapper. Een andere naam die vaker in de media verscheen is die van voormalig The Voice of Holland-finalist Jill Helena. Zij zal op 12 of 13 juni gebruikmaken van haar spreekrecht tijdens de zitting.

Ook de naam van Birgit Schuurman dook onlangs op in de zedenzaak rondom de rapper. Haar manager bevestigde aan het Algemeen Dagblad dat de actrice en zangeres een verklaring heeft afgegeven bij de politie.

De advocate van Ali, Natacha Harlequin, is vaak te zien aan de desk van Shownieuws. Afgelopen week maakte ze daar bekend het advocatenteam van de rapper te gaan versterken. Volgens Harlequin gaat het goed met Ali. Daarnaast liet de advocate zich ook uit over de zaak: "Ik denk dat er de twaalfde en de dertiende gewoon een bom barst. Ali heeft echt een heel sterke zaak. Dat is gewoon hoe het is."

Kritiek op Harlequin

Natacha en Shownieuws kregen behoorlijk wat kritiek over zich heen na dit mediaoptreden. Veel BN'ers zoals Aran Bade, Angela de Jong en voormalig politica Lilian Marijnissen zijn van mening dat de advocate niet nog eens bij Shownieuws moet aanschuiven als Ali in de uitzending wordt besproken. "Goed dat Natacha Harlequin eruit is gezet", aldus Marijnissen aan tafel bij De Oranjezomer.

Entertainment
  • Weekend, Shownieuws, De Oranjezomer
  • NL Beeld / Arjo Frank