Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ali B ook aangeklaagd voor aanranding van vrouw in Heiloo

De eerste zittingsdagen in de zaak tegen de gevallen knuffelmarokkaan zijn volgende week woensdag en donderdag (12 en 13 juni).

Ali B

Vandaag is bekend geworden dat de tenlastelegging in de zedenzaak tegen Ali Bouali wordt uitgebreid met een aanranding die in Heiloo zou hebben plaatsgevonden. Dit heeft het OM besloten na bestudering van het dossier.

B werd tot voor kort officieel verdacht van verkrachting (augustus 2018 te Heiloo), aanranding (mei 2018 te Amsterdam) en verkrachting (april 2014 te Marokko). Daar is nu dus een vierde feit aan toegevoegd, namelijk de aanranding van een vrouw in Heiloo.

De vermeende slachtoffers

De verdenkingen zijn gebaseerd op twee aangiftes en een melding. De melding is hoogstwaarschijnlijk gedaan door zangeres Ellen ten Damme, die in 2014 in Marokko een programma opnam met Ali B. Ten Damme in april 2022: "Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over."

B kwam na de beschuldiging van Ten Damme met een heel andere lezing naar buiten. Volgens de rapper zouden de twee destijds 'wat geflirt en gezoend' hebben. Alles op vrijwillige basis.

Ali B in april 2022: "Als ze (Ellen ten Damme, red.) mij zo’n lul vindt, waarom vraagt ze mij in 2018 dan persoonlijk om naar haar show in Carré te komen, en waarom nodigt ze mij in 2020 uit in haar kleedkamer in Apeldoorn waar we vervolgens een uur lang met elkaar lachen, knuffelen en goede gesprekken hebben? Ik snap er echt niks van."

Een ander vermeend slachtoffer is voormalig Voice-finalist Jill Helena. Op zondag 26 mei kwam de zangeres zelf met een statement naar buiten op Instagram. Daarin bedankte ze iedereen 'voor de lieve berichten die ik heb mogen ontvangen'. Daarnaast bevestigde Helena dat ze tijdens de zaak gebruik zal maken van heet spreekrecht.

Jill Helena: "Dus inhoudelijk zal ik tot dan geen uitspraken doen."

Misdaad
  • Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst