Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jody Lukoki overleden na familieruzie en beenamputatie

Maandag is de 29-jarige profvoetballer Jody Lukoki overleden in het ziekenhuis. Een vechtpartij met een aantal familieleden is hem fataal geworden.

Jody Lukoki overleden na familieruzie en beenamputatie

Lukoki zou ongeveer twee weken geleden tijdens een feest in Almere slaags geraakt zijn met twee neven en een vriend. De reden voor de vechtpartij is nog onbekend, maar een anonieme bron meldt aan Crimesite dat het mogelijk om ‘jaloezie’ zou kunnen gaan. Politie Midden-Nederland bevestigt dat er aangifte is gedaan naar aanleiding van de vechtpartij, maar wil er verder niets over kwijt.

Zuurstoftekort

Toen Lukoki na het conflict naar huis ging, kreeg hij last van pijn in zijn knie en hoofd. De situatie werd zo ernstig dat de voetballer naar het ziekenhuis moest, waar de artsen constateerden dat hij een ernstige infectie en zuurstoftekort had opgelopen. Als gevolg daarvan moest zijn been geamputeerd worden, waarna hij kunstmatig in coma werd gehouden. Maandag is hij overleden aan een hartstilstand, terwijl hij onderweg was naar een armamputatie.

De gezondheidsproblemen van Lukoki zijn mogelijk veroorzaakt door een verslaving aan lachgasballonnen, meldt een bron aan Het Parool. De verslaving wordt betwist, aangezien de zaakwaarnemer van Lukoki er niet van op de hoogte was.

Revalidatie

Lukoki was op het moment van de vechtpartij bijna hersteld van een kruisbandblessure, die hij opliep in dienst van FC Twente. Inmiddels was de voetballer niet meer actief bij de club uit Enschede, die zijn contract brak nadat Lukoki veroordeeld werd voor huiselijk geweld. De Congolees-Nederlandse rechtsbuiten kreeg daarvoor een werkstraf van 80 uur, evenals twee weken voorwaardelijke celstraf.

Sport
  • Pro Shots