Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is de Samsung Galaxy S22 echt beter dan de S21?

Het is inmiddels al een paar maanden geleden dat de Galaxy S22 onthuld werd. Ondertussen hebben heel wat mensen de telefoon in handen gehad en de meesten zijn razend enthousiast. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe telefoon en twijfel je nog of je voor de S22 moet gaan of liever wat minder betaalt en de voorganger koopt? Wij hebben alle data over de twee telefoons op een rijtje gezet.

Is de Samsung Galaxy S22 echt beter dan de S21?

Display

Als het om display gaat, zitten de Samsung Galaxy S22 en de S21 dichtbij elkaar. Het scherm van de nieuwste generatie is met 6,1 inch net een inch kleiner dan die van de S21, maar in beide gevallen is het groot zat om in alle rust films en series te kijken of te gamen. Bovendien is het scherm van de modernste editie door de verkleining net iets handzamer dan zijn voorganger.

Batterij

Op batterijcapaciteit verliest de S22 verrassend genoeg van de oude garde. Met 3,700 mAh zit de Samsung Galaxy S22 precies 300 mAh onder zijn voorganger. Deze kleinere batterij wordt echter gecompenseerd door een zuinigere chip, waardoor de batterijduur praktisch hetzelfde is. De S22 is bovendien geschikt voor snelladen en draadloos opladen, dus veel problemen met een lege batterij zul je niet ondervinden.

Camera

Ook in het geval van de camera levert de S22 op bepaalde fronten in. Zo is de telelens van de nieuwste Samsung-telg 50 MP, terwijl die van de S21 nog 64 MP was. Wat alle andere features van de camera betreft, is de S22 zijn voorganger voorbijgestreefd. Met nieuwe technieken zoals de AI Image Enhancer is het makkelijker dan ooit om kunstachtige foto’s en video’s te maken.

Chip

Waar de S22 de S21 ver vooruit is, is op het gebied van de chip. De nieuwste telefoon van Samsung is voorzien van de Exynos 2200 chip, wat de telefoon een stuk krachtiger maakt dan de Galaxy S21. Zoals eerder vermeld zorgt deze chip er ook voor dat de batterij een stuk krachtiger is.

Op de meeste fronten lukt het de S21 dus makkelijk om het nieuwe vlaggenschip van Samsung bij te blijven. Bij twijfel is het dus een goede keus om voor de oudere generatie te kiezen. Dan heb je voor een zachtere prijs een telefoon die veel dingen net zo goed of zelfs beter doet dan de S22. Wil je echter bijblijven met de modernste techniek, dan is de S22 de keuze voor jou.

Lifestyle
  • Unsplash