Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nilüfer Gündoğan heeft aangifte gedaan tegen Volt wegens smaad en laster

Na haar schorsing bij partij Volt laat Nilüfer Gündoğan weer van zich horen: ze heeft aangifte gedaan.

Nilüfer Gündoğan

Gisteravond heeft Nilüfer Gündoğan aangifte gedaan tegen Laurens Dassen, de partijleider van Volt. Ze beschuldigt hem van smaad en laster. De aangifte is ook gericht tegen de dertien 'anonieme melders' die zich over Gündoğan hebben beklaagd en tegen Volt als vereniging.

Strafrechtelijk onderzoek

Geert-Jan Knoops, Gündoğans advocaat, laat aan RTL Nieuws weten dat Gündoğan de hoofdofficier van justitie in Amsterdam om een strafrechtelijk onderzoek heeft gevraagd. Ze zei eerder niets fout te hebben gedaan, nadat Volt besloot om haar definitief uit de fractie te verwijderen.

Diverse meldingen

Afgelopen tijd zijn er bij Volt dertien verschillende meldingen over ongewenst gedrag van Gündoğan gedaan. "De meldingen komen uit alle lagen van de partij. Ze lopen uiteen van handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances tot intimidatie en misbruik van positie", aldus de woordvoerder van de partij.

Eigen statement

Gündoğan heeft inmiddels een statement op Twitter geplaatst. "In plaats van de rechter die over mij mag oordelen, heeft Volt zelf rechter gespeeld en over mij geoordeeld. Dit past niet in een rechtsstaat. De hele gang van zaken is niet anders te kwalificeren dan als toebrengen van smaad en laster aan mijn persoon", is daarin te lezen. Ook schrijft ze dat ze de gang van zaken ten zeerste betreurt en dat ze de pers pas na het kort geding van komende dinsdag te woord zal staan.

Kort geding

Afgelopen vrijdag, nadat Volt Gündoğan als partijlid had geschorst, heeft ze een kort geding aangespannen. Het doel is om onder meer een schadevergoeding af te dwingen. Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops hebben aan het ANP laten weten dat ze nog niet willen zeggen of Gündoğan ook daadwerkelijk aangifte tegen de dertien melders heeft gedaan. Ook daar komen we dinsdag, na het kort geding, meer over te weten.

Nieuws
  • RTL Nieuws
  • BrunoPress