Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

16-jarig neefje van 'zigeunerkoning' Koos Petalo doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost

Zondagavond kort na 19.00 is de 16-jarige Armando ‘Ali’ Petalo doodgeschoten in het huis van zijn vader.

16-jarig neefje van 'zigeunerkoning' Koos Petalo doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost

Na de dood van Petalo zijn er twee jongens gearresteerd. Hun verband met de zaak is nog niet duidelijk, maar Het Parool meldt dat het mogelijk om twee vrienden van het slachtoffer gaat. Volgens getuigen zouden ze wel met geboeide handen zijn afgevoerd.

De vader van één van de jongens reageerde dat hij nog had gewaarschuwd ‘dat ze op het rechte pad moeten blijven.’ Hij wist niet wat de aanleiding van de schietpartij was. “Ze zouden gaan chillen”, verklaarde hij aan Het Parool. Later hoorde hij van de vader van Armando dat er was geschoten. “Mijn zoon is dood!”, vertelde die aan de telefoon. “Ga kijken of jouw jongen oké is!”

Schutter op de vlucht

Een ingewijde meldt aan Het Parool dat de twee jongens niet schuldig zouden zijn, maar dat een derde persoon geschoten zou hebben. Diegene zou na het ongeval op de vlucht geslagen zijn. De politie onderzoekt daarnaast de mogelijkheid dat het om een ongeluk gaat.

Zigeunerkoning

Het slachtoffer is een neefje van de in 1996 overleden Koos ‘Koko’ Petalo. Petalo en zijn familie kwamen al in de jaren tachtig in aanraking met justitie in verband met ernstige feiten als oplichtingsen afpersingspraktijken.

Bij het grote publiek is hij bekend als de ‘Zigeunerkoning’. Wanneer de Roma in het nieuws waren, trad Koko op als spreekbuis. Hij komt zo diverse keren in botsing met de autoriteiten over standplaatsen voor woonwagens.

Wegens het om de tuin leiden van verzekeringsmaatschappijen kreeg Koko in 1986 een celstraf van vier jaar aan zijn broek. Tien jaar later overleed hij.

Misdaad
  • Pro Shots