Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: ouderlijk huis 'Sha-la-lie' zangeres Sieneke beschoten

De zangeres zelf houdt de lippen stijf op elkaar.

Zangeres Sieneke

Een draaiorgel en een incidentele meezinghit, dat is waar we zangeres Sieneke van kennen. Haar familie is echter al meer dan eens in verband gebracht met minder frisse zaken. Een schietpartij in een Nijmeegse buitenwijk is het zoveelste incident rond de Gelderse familie.

Schietpartij

Denk je aan zware misdaad en heftig geweld, dan is een vrolijke zangeres van het levenslied wel de laatste persoon die je daarmee associeert, toch? Toch bleek vandaag dat het huis van Sienekes ouders, in een rustige buitenwijk van Nijmegen, eerder deze week in het holst van de nacht is beschoten.

Het AD heeft enkele omwonenden gesproken, die wisten te melden dat het om vijf schoten zou gaan. “Vijf keer achter elkaar schoot hij. Het moeten kogels met een zwaar kaliber zijn geweest. Er is door de rolluiken en de ruiten heen geschoten. Hij stond op zo’n 10 meter afstand van het huis, helaas zijn de beelden die ik zag niet heel herkenbaar”, aldus een buurtbewoner.

Verklaring

Sieneke zelf heeft geschrokken gereageerd op het nieuws. In een bericht op Instagram verklaart ze: “Met mijn ouders gaat het goed. Ik wens elke geconfronteerde sterkte met de verwerking van deze schokkende daad.”

Daarnaast meldt de zangeres dat zij verder de lippen op elkaar zal houden om het onderzoek niet in de weg te zitten.

Ondertussen heeft de gemeente Nijmegen het huis voor minstens twee weken gesloten, en Sienekes ouders verblijven op het moment ‘ergens anders’, zo werd verklaard.

Speculaties

Hoewel enkele buren aangeven dat ze het vooral 'sneu' vinden voor de ouders van de zangeres, is er een anonieme buurtbewoner die tegenover Omroep Gelderland wel durft te gissen naar de reden. "Ik heb gehoord dat je uit hun buurt moet blijven, omdat ze in de drugs zitten", zo verklaart de anonieme bron.

Enkele jaren terug zou een opgerold drugslab in de regio in verband gebracht zijn met Sienekes opa, oom, en broer – die overigens vrijgesproken werden van alle beschuldigingen wegens een gebrek aan bewijs.

Misdaad
  • Beau Monde, Omroep Gelderland, AD.nl
  • NL Beeld