Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie grijpt in bij opstand in Rotterdamse gevangenis De Schie

De gevangenen in de Rotterdamse penitentiaire inrichting De Schie zijn in opstand gegaan. Politie en arrestatieteams zijn opgeroepen om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.

Politie grijpt in bij opstand in Rotterdamse gevangenis De Schie

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft laten weten dat de directie van de gevangenis in overleg is met de gedetineerden.

Volgens het ministerie is er geen sprake van een opstand, maar van een ‘ordeverstoring’. De politie meldt echter op Twitter dat ze melding hebben gekregen van een opstand.

“De politie kijkt samen met de @DJI_detentie naar de situatie en grijpt zo nodig in. Meer informatie volgt mogelijk later nog”, melden ze in het bericht.

Bewapend

Volgens nieuwssite Rijnmond is de politie met beveiligde wagens en kogelwerende vesten uitgerukt. Op de parkeerplaats en aan de Professor Jonkersweg staan meerdere politiewagens. De weg zelf is afgesloten. Op Twitter worden beelden gedeeld van de drukte rond de gevangenis.

Een woordvoerder van de minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind vertelt aan De Telegraaf dat de directie een poging doet om de gevangenen weer terug in hun cel te krijgen. De reden van de opstand is op dit moment nog onduidelijk.

Misdaad
  • Pro Shots