Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gemeente Amsterdam: 'Coronademonstratie is verboden'

In Amsterdam zou zondag 2 januari een demonstratie plaatsvinden tegen de coronamaatregelen, maar die mag van de gemeente niet doorgaan.

Gemeente Amsterdam: 'Coronademonstratie is verboden'

De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) heeft de coronademonstratie van aankomende maandag verboden. De gemeente handelt uit noodzaak. Er wordt gestaakt door de ME en die weigert te handhaven. Als het hele zootje op het Museumplein uit de klauwen loopt, is er niemand om de demonstranten met wapenstokken in elkaar te rossen.

Omdat de driehoek bang is dat de demonstratie zonder hulp van de ME weleens gewelddadig zou kunnen worden, wordt de vrijheid van demonstratie daarom maar even aan de kant gezet. Op 2 januari is het Museumplein daarom verboden terrein.

Dat roept wel één vraag op: want wie gaat dat verbod dan wel handhaven?

Staking

Niet de ME in ieder geval. Dat werd vandaag nogmaals bevestigd in De Telegraaf. Zowel de Mobiele Eenheid als een aantal andere bonden zullen de komende tijd op verschillende momenten actie ondernemen. De reden daarvoor is een groot personeelstekort bij de politie, wat de werkdruk van agenten erg hoog maakt.

“Nog altijd rekent Den Haag erop dat agenten uit loyaliteit en plichtsbesef tot het uiterste zullen gaan om de kwaliteit van het politiewerk zoveel mogelijk in stand te houden. En dat doen ze ook, al kost ze dat steeds meer moeite en al gaat dat steeds meer ten koste van hun gezondheid, veiligheid en privéleven”, verklaren de politiebonden in een aankondiging.

De politie-acties blijven plaatsvinden in afwachting van de onderhandelingen over een nieuw politie-CAO.

Nieuws
  • Pro Shots