Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Temptation Island-sterretje Megan en vader krijgen celstraf, dit is waarom

Het was de 36e keer dat haar vader werd veroordeeld. 

Megan

Megan Desaever (24) zou je kunnen kennen van haar deelname aan programma's als Temptation Island en Ex on the Beach, of van haar activiteiten op social media. Ze heeft een paar honderdduizend volgers op Instagram en runt sinds een tijdje ook een OF-pagina, waar ze haar iets pikantere content plaatst.

Door dat laatste kwam Megan enige tijd geleden in opspraak, omdat ze in een interview toegaf geen belasting te betalen over haar verdiende OF-knaken. Soms harkte ze 20.000 euro per maand binnen, maar droeg daarvan geen cent af aan de belastingdienst. Oeps.

Justitie startte een onderzoek, maar wat ze niet wist, is dat het Belgische OM op dat moment ook al onderzoek deed naar schimmige zaakjes waar zij en haar vader zich mee bezig hielden. En voor die schimmige zaakjes zijn Megan en haar vader nu veroordeeld.

Carlito's

Afgelopen vrijdag veroordeelde de rechter Desaever tot 10 maanden cel voorwaardelijk en het betalen van 8000 euro. Megans vader moet hetzelfde bedrag betalen en kreeg 15 maanden cel. Daarnaast moeten de twee zo'n 86.000 euro terugbetalen aan de staat.

Dat bedrag zouden ze ontvangen hebben via sportcafé Carlito's in Oostende. Megan was op papier de eigenaar, omdat haar vader geen horeca-zaak mag runnen wegens een van de 35 eerdere veroordelingen die hij op zijn naam heeft - hij zat al eens in de cel en kreeg een beroepsverbod voor de horecasector opgelegd.

Met het sportcafé ontvingen ze tienduizenden euro's aan coronasteun en subsidies. Onterecht, aldus justitie en de rechter. Volgens Megan is ze er ingeluisd door haar pa. Ze zou jong en naïef zijn geweest, en haar vader zou haar onder druk hebben gezet en haar gechanteerd hebben, aldus Megans advocaat in de rechtszaal. Maar daar ging de rechter niet in mee. Megan zou volgens een inspecteur zwaar mee hebben geprofiteerd van de zwendel en een luxeleventje hebben geleid. Volgens de rechter is zowel vader als dochter schuldig. Vandaar dat beiden voorwaardelijke celstraffen en boetes opgelegd hebben gekregen.

Entertainment
  • Shownieuws, HLN, de Telegraaf
  • NL Beeld / Heukers Media