doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Tips voor een moderne en strakke tuin

Een moderne tuin is geliefd. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, een moderne stijl kun je overal toepassen. Als je weet welke beplanting en accessoires het beste passen bij een moderne stijl, kan het eigenlijk niet misgaan. Wat kenmerkt een moderne tuin? Welke beplanting en accessoires heb je nodig voor een moderne tuin? We bekijken het in dit artikel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61f1cd980af4e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1cd980af4e img{#fig-61f1cd980af4e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61f1cd980af4e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1cd980af4e img{#fig-61f1cd980af4e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61f1cd980af4e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1cd980af4e img{#fig-61f1cd980af4e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61f1cd980af4e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1cd980af4e img{#fig-61f1cd980af4e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Tips voor een moderne en strakke tuin

Wat kenmerkt een moderne tuin?

Een moderne tuin kun je herkennen aan de strakke lijnen, geordende patronen en tijdloze objecten. Een moderne tuin is minimalistisch. Je komt er geen opvallende vormen of meubels tegen. Een moderne tuin heeft vaak een luxueuze uitstraling met veel wit- en grijstinten. Vaak wordt er voor onderhoudsvrije planten gekozen. Ook vijvers en kunstgras kom je veel tegen in een moderne tuin.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Waarom kies je voor een moderne tuin?

De meeste mensen kiezen voor een moderne tuin omdat deze makkelijk te onderhouden is en er toch niet saai uitziet. Een moderne tuin ziet er goed uit en je kunt er met veel plezier gebruik van maken. Om je moderne tuin optimaal in te richten is het handig om je tuin te verdelen in blokken en deze functioneel in te richten. Maak bijvoorbeeld een plek om te zonnen en te relaxen en een plek om te dineren.

Verlichting

Verlichting is in een moderne tuin erg sfeerbepalend. Tijdens warme zomeravonden kun je met de juiste verlichting optimaal genieten van je tuin. Net als bij de andere accessoires is het belangrijk om de verlichting simpel te houden. Het mooiste is als deze niet teveel opvalt. Verwerk de verlichting bijvoorbeeld achter planten of bomen, dat geeft een mooi indirect lichteffect.

Gebruik verschillende materialen

Een van de voordelen van een moderne tuin is dat alles mag. Dat betekent dat je de meest uiteenlopende materialen en patronen kunt gebruiken. Van kiezels tot rotsachtige stenen en van kunstgras tot boomstammen die de paden markeren. Hoe meer je durft te combineren, hoe mooier en unieker je moderne tuin zal worden.

Grote planten in dezelfde stijl

Maak in moderne tuinen gebruik van herhaling. Daarbij doen ook grote planten het goed. Plant een aantal grote planten van hetzelfde soort in de tuin. Heb je een wat kleinere tuin, dan kun je natuurlijk ook voor wat kleinere planten kiezen.

Bestrating

Strakke bestrating past goed in een moderne tuin. Als je kiest voor een strakke bestrating dan zijn grote tegels perfect voor in een moderne tuin. Ze passen daarnaast ook mooi bij grote beplanting. Kies voor wit- of grijstinten. Welke beplanting je ook kiest, het zal prachtig staan in combinatie met grote grijze tegels.

Planten

Planten die je vaak terugziet in een moderne tuin zijn eenvoudige groene struiken zonder bloemen, maar ook cactussen, grassen zoals bamboe of andere tropische planten doen het goed in een moderne tuin. Wil je wat kleur aanbrengen? Kies dan voor lavendel of hortensia’s. Plant hiervan echter niet teveel, in een moderne tuin wil je het sobere karakter behouden.

Gras

Gras kun je uitstekend gebruiken in een moderne tuin. Wissel het af met bestrating en borders die die kleur van het gras accentueren. Wil je echt een strakke tuin, dan zou je kunnen denken aan kunstgras. Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig en je gras ziet er altijd mooi groen uit.

Zwevende zithoek

Een zwevende zithoek ziet er niet alleen heel gaaf uit, het geeft ook nog eens een ruimtelijker idee. Doordat de onderzijde van de zithoek vrij is lijkt het alsof de zithoek minder ruimte in beslag neemt. Een zwevende zithoek kun je in verschillende houtsoorten krijgen. Kies voor een houtsoort die past bij de rest van je tuin.

Borders

Borders horen in een moderne tuin. Je planten komen tot hun recht in mooie borders. Kies in een moderne tuin voor planten zoals bamboe of lavendel. In plaats van borders kun je ook hoge plantenbakken creëren. Heb je je planten liever op vloerniveau, dan kun je er ook voor kiezen om je border dieper in te graven.

Overkapping

In een land als Nederland kun je eigenlijk niet zonder overkapping in je tuin. Met een overkapping kun je optimaal gebruik maken van je tuin, ook als het regent of geen lekker weer is in de zomer kun je heerlijk buiten zitten. Een overkapping komt goed tot zijn recht in een moderne tuin. Bouw hem wel in de stijl van je tuin. Dat betekent strakke lijnen en dezelfde materialen.

Grind en kiezels

Grind en kiezels geven je moderne tuin een natuurlijke uitstraling. Daarnaast zorgt het er voor dat je tuin nog minder onderhoud nodig heeft. Grijze of witte kiezels accentueren prachtig met natuurlijke materialen zoals hout.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws