Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meilandjes gewoon op tv en 'grootste deel van Nederland steunt familie'

Sinds Erica Meiland zich kritisch heeft uitgelaten over de Islam, verdwijnen de zakendealtjes van haar familieleden als sneeuw voor de zon. Maar fans hoeven zich in ieder geval niet druk te maken dat de familie van tv verdwijnt door alle ophef: de samenwerking met Talpa is niet in gevaar, zo geeft het bedrijf van John de Mol aan.

Meilandjes

Sinds Erica Meiland in haar boek en in een uitzending van Shownieuws kritiek uitte op de Islam, regent het haatreacties aan het adres van de Chateau Meiland-ster en daar zitten zelfs doodsbedreigingen bij.

Ook zakelijk gezien heeft de eerlijkheid van Erica impact gehad: kaartenproducent Hallmark stopte de samenwerking met de Meilandjes, net als Nivea en HelloFresh.

Opvallend genoeg zei zelfs Emma Matras de samenwerking met Maxime Meiland op, enkel en alleen omdat ze niet op het verzoek inging publiekelijk afstand te nemen van de uitspraken van haar moeder. Kortom, d'r wordt flink wat afgecanceld sinds het verschijnen van Erica's boek.

'Voor vrijheid van meningsuiting'

Maar dat de programma's rondom de kleurrijke familie nu ook bruut van de buis worden getrokken, is niet waarschijnlijk. Talpa zet de samenwerking met de Meilandjes door, mocht daar nog twijfel over bestaan.

Een woordvoerder van het bedrijf van John de Mol liet aan De Telegraaf weten verder geen uitspraken te doen over privézaken of samenwerkingen buiten het programma om. Die "komen voor rekening van de familie zelf."

Tot slot: "Talpa is voor vrijheid van meningsuiting en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen." Een uitspraak waarmee Talpa zowel voor- als tegenstanders te vriend wil houden, zo lijkt het.

63% steunt de familie

Dat waren Talpa, Hallmark, Nivea, HelloFresh en Emma Matras, maar hoe denkt de gemiddelde burger over de hele kwestie? Daar heeft Hart van Nederland onderzoek naar gedaan. En wat blijkt? Een ruime meerderheid van de ondervraagden steunt de Meilandjes, zo'n 63%. Slechts 28% vindt het terecht dat de bedrijven Erica en andere familieleden cancelen.

Entertainment
  • De Telegraaf, HvN
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl