Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pillenbaas Peter ‘Peerke’ S. opgepakt

Volgens De Telegraaf heeft de politie één van de kopstukken van de Brabantse onderwereld in de boeien geslagen. Het gaat om één van ’s werelds grootste xtc-producenten: de 59-jarige Peter ‘Peerke’ S.

Pillenbaas Peter ‘Peerke’ S. opgepakt

Een groot xtc-lab dat eerder dit jaar door de politie werd ontdekt.

De politie wil niet bevestigen dat het om S. gaat, maar wel dat de verdachte een 59-jarige man is. Hij werd samen met zeven andere mensen aangehouden tijdens een grootschalige actie van de politie.

‘Peerke’ is een bekende van meerdere grote Nederlandse misdadigers. De 59-jarige crimineel is kroongetuige in het grote liquidatieproces Passage. Verdachten daarin zijn Dino Soerel, Jesse Remmers, Mohammed Rasnabe en Willem Holleeder. Daarnaast papte de dochter van Peter S. korte tijd aan met De 34-jarige Flor Bressers, die sinds enige tijd op de lijst van ’s lands meest gezochte criminelen staat. De Belgische politie sluit niet uit dat deze vrijerij Bressers (en mogelijk andersom dus ook Peter S.) de nodige contacten in het drugsmilieu heeft opgeleverd.

Vaste klant in de bajes

Peerke S. werd eerder al gevangengenomen voor wereldwijde xtc-handel. In 2003 kreeg hij een celstraf van dertien jaar voor drugshandel. Destijds zag het OM hem als (één van) de grootste xtc-baronnen op aarde. In 2019 werd hij door het Hof in Den Bosch wederom veroordeeld, dit keer vanwege witwassen.

De politie komt later mogelijk met meer informatie over de aanhouding.

Misdaad
  • ProShots