Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man boos na boete snelheidsovertreding: 'Ik reed veel harder'

De snelheidsduivel was zo behulpzaam om de agenten eventjes op hun fout te wijzen.

Snelheidsovertreding

Het gaat om een Pool die afgelopen weekend met hoge snelheid over de A16 blies. De 26-jarige man trapte 'm op z'n staart en haalde daarbij een politieauto in. Klassiek gevalletje 'oepsie' dus.

De agenten zetten logischerwijs de achtervolging in en begeleiden de roekeloze Pool niet veel later naar de kant van de weg. Eenmaal daar werd de man met zijn snelheid geconfronteerd. Dat gesprek nam echter een onvoorziene wending.

'Ik reed veel harder'

De amateurcoureur kreeg namelijk een boete voor het rijden met 173km/h, maar was het absoluut niet eens met de geconstateerde snelheid - hij reed naar eigen zeggen veel harder. Wel 189 km/h, verklaarde hij. En om te bewijzen dat zijn oude Audi A4 in staat is om die snelheden te halen, liet hij zelfs een filmpje zien waarin de bak met maar liefst 220 km/h over de weg sjeest.

Een boete daarvoor bleef hem overigens gespaard; de politie kon niet vaststellen of het filmpje in Nederland was opgenomen. Evenmin of de betreffende opschepper zelf achter het stuur zat op het moment van filmen.

Onder invloed

Toch was de Pool alsnog meervoudig het spreekwoordelijke bokje: naast het overschrijden van de maximale snelheid kon hij geen geldig rijbewijs laten zien en bleek hij onder invloed te zijn van drugs.

Bizar
  • AD
  • Verkeerspolitie Zwb