Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Astrid Holleeder over band met Peter R. de Vries: 'Hij was er gewoon altijd op verjaardagen'

Peter R. de Vries zou zondag 14 november 65 jaar worden. Om hierbij stil te staan zendt RTL Boulevard zondag een exclusief interview met Astrid Holleeder uit. De zus van Willem Holleeder vertelt hierin over haar bijzondere vriendschap met De Vries en gaat in op de impact van zijn dood.

Peter R. de Vries

Holleeder zal zondag voor het eerst meer vertellen over haar bijzondere vriendschap met De Vries. "Misdaad heeft Peter in ons leven gebracht. Maar de misdaad heeft Peter ook weer uit ons leven weggehaald", zegt Holleeder in een preview van het interview.

Moord

Holleeder kende De Vries al meer dan 35 jaar. De moord op de misdaadverslaggever was voor haar, haar zus Sonja Holleeder en de rest van de familie dan ook een grote schok. “In het begin was er natuurlijk het overweldigende verdriet, wat allesoverheersend was. En dan, op een gegeven moment, komt het besef dat het leven door moet gaan, en dat doe je ook. Alleen nooit meer op dezelfde manier", laat ze hierover weten.

Bijzondere band

Ook gaat Holleeder in op de band die tussen Cor van Hout, de overleden man van haar zus Sonja, en De Vries ontstond na de ontvoering van Alfred Heineken in 1983. Voor de ontvoering werden Willem Holleeder en Van Hout destijds veroordeeld. "Peter was er gewoon altijd op verjaardagen. Zoals familie op bezoek komt, op die frequentie en wat familie met elkaar doet. Zo was hij er ook altijd bij."

RTL Boulevard zendt zondag om 18.35 uur in de reguliere uitzending een deel van het gesprek met Astrid Holleeder uit. Het volledige interview is daarna bij Videoland te zien.

Nieuws
  • RTL Boulevard
  • BrunoPress