Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Mannen zitten gemiddeld zeven keer per dag aan hun ballen’

En het kan nog nuttig zijn ook.

Ballen

Geen idee hoe de boel erbij hangt? Snel even een ballencheck doen, is het devies. Het wordt namelijk aangeraden om de cojones regelmatig te checken op onregelmatigheden - bultjes die bijvoorbeeld kunnen wijzen op kanker.

Onderzoek

Maar wat blijkt? Voor de meeste kerels is dat geen probleem. Onderzoek van KPI Nuts wijst namelijk uit dat mannen gemiddeld zeven keer per dag aan hun kroonjuwelen zitten, meldt Ladbible. 23 procent van de mannen raakt hun scrotum 10 keer per dag aan. Dat lijkt veel, maar dan ken je 5 procent van de mannen nog niet. Zij raken hun noten maar liefst 50 keer per dag aan! Natuurlijk is checken belangrijk, maar ze lopen echt niet weg of zo.

Stress

De reden waarom mannen hun testikels beetpakken is opvallend te noemen. Ze doen dit vooral wanneer ze nerveus zijn. Ook wanneer ze tijdens sport daar geraakt zijn, is een reden om het goedje even goed beed pakken. Wat opvallender is dat sommige mannen toegeven hun ballen regelmatig aan te raken wanneer ze achter hun bureau zitten.

Teelbalkanker

Het onderzoek is gedaan om aandacht te vragen voor teelbalkanker. Zoals gezegd is het belangrijk om het regelmatig te controleren. Toch zegt 11 procent dit nooit te doen. Dat is zorgwekkend, aangezien de kans op overleven van teelbalkanker 95% is wanneer je er rap bij bent.

Nieuws
  • LadBible
  • iStock