Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dries Roelvink krijgt award voor zijn ballen

Dries Roelvink heeft waardering gekregen voor zijn ballen. Klinkt een beetje gek, maar toch is het waar.

Dries Roelvink

Om precies te zijn, het gaat hier om De Ballen van Dries. Sinds mei van dit jaar verkoopt Roelvink gehaktballen onder deze naam. Dit idee ontstond toen Dries op een woensdag, gehaktdag natuurlijk, liet zien hoe hij de malse vleesballen bereidde. Dit recept stond als basis voor De Ballen van Dries, die nu worden verkocht door de Jumbo.

Gehaktdag

De ballen van de zanger bestaan vooral uit rund- en varkensvlees. Verder zijn ze gekruid met peterselie en ui. Zo maakt de volkszanger al jaren elke woensdag zijn gehaktballen. Hier zag supermarktketen Jumbo wel heil in en zo is het product ontstaan.

De ballen van Dries zijn sinds de lancering al een groot succes. Veel mensen proberen toch een balletje van de zanger mee te pikken. Ook is er kans dat je hem in levenden lijve ontmoet. Dries gaat nu namelijk langs bij veel vestigingen van de supermarktketen om zijn ballen te promoten.

Award

Je naam verbinden aan een product lijkt een gouden greep te zijn geweest van de zanger. Hij heeft nu namelijk al meer dan een miljoen gehaktballen verkocht. Daarom heeft hij van de supermarktketen een award gekregen.

De zanger is er erg trots op dat dit project een succes is geworden: "Mijn ballen worden bizar veel verkocht", aldus de volkszanger die onlosmakelijk is verbonden met zijn geelgekleurde zwembroek.

Entertainment
  • ANP, RTL Boulevard
  • NL Beeld / Robert Meerding